Informació general

Els serveis de Cultura, Ensenyament i Benestar Social s'ubicaran fora de l'edifici consistorial

Per Lluís Rovira i Barenys

L'actual edifici de l'ajuntament s'ha quedat petit

L'Ajuntament ha previst una reordenació general dels serveis que estan ubicats a l'edifici consistorial. La reordenació dels diferents departaments comportarà, a més, que tres dels serveis municipals, Cultura, Ensenyament i Benestar Social, marxin de l'edifici consistorial i s'ubiquin a unes altres instal·lacions. De moment, aquests tres serveis es repartiran entre l'edifici de l'antic hospital i el Centre Cultural. De cara a un futur proper, les instal·lacions del Mercat Municipal de la Vila es podrien convertir en un centre de formació on hi hauria el servei d'Ensenyament. Això, segons ha manifestat l'alcalde, Robert Benaiges, en el cas que no s'aconsegueixi trobar la fórmula que impulsi el funcionament del mercat.

Edifici poc funcional

"Hi ha tanta gent treballant en aquesta casa que no s'hi cap i és curiós, ja que és un edifici de l'any 1995". Així valorava la situació l'alcalde al referir-se a l'edifici consistorial i afegia, "aquest edifici es va fer amb una finalitat artística, però és poc funcional i en aquests moments, amb l'entrada de nous serveis tècnics, ens trobem amb una manca evident d'espai". La reordenació d'espais afectarà de manera important les oficines de l'OAC, que passarà a disposar de totes les dependències de la planta baixa de l'edifici. Tot el servei d'atenció al públic passarà per l'OAC.

A part de les tasques que està fent actualment també acollirà el servei de recaptació, els serveis d'empadronament i, fins i tot, les consultes urbanístiques que els ciutadans vulguin fer, "això significa, per exemple, que si vols parlar amb l'arquitecte municipal aquest baixarà a l'OAC. A més, a la mateixa planta baixa hi haurà un conserge que controlarà les visites als regidors i a l'alcalde", va explicar Benaiges.

L'alcalde apunta una solució de futur que passa per construir en el solar contigu a l'edifici consistorial, on ara hi ha els cotxes abandonats, "un nou edifici que aglutini tots els serveis administratius de la casa". De moment, aquesta descentralització de serveis que es proposa ja té data. Aquest estiu es podria començar a fer aquesta descentralització de serveis i abans d'acabar l'any ja haurien de ser fora.

Comenta aquest article