Societat

16 colles geganteres participen a la 9a Trobada de Gegants de Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

La cercavila gegantera passant pel carrer de les Creus

La novena Trobada de Gegants de Cambrils, organitzada per la colla gegantera Tota l'Endenga de Cambrils, va aplegar 16 colles i molt de públic en la tarda-vespre del passat dissabte 13 de setembre. La plantada dels gegants a la plaça d'Espanya ja va ser tot un esdeveniment. La plaça estava plena de gom a gom entre geganters i curiosos que no paraven de fotografiar els protagonistes de la jornada. Cap a quarts de set de la tarda es va iniciar la cercavila per diferents carrers del Barri Antic i de la Parellada fins que els gegants i la comitiva que els acompanyava van arribar al parc del Pinaret on cada colla va fer el seu ball per acabar amb la ballada conjunta de totes les colles.
El fi de festa el va posar el sopar de totes les colles geganteres participants a la Trobada que va aplegar unes 500 persones a les instal·lacions del col·legi Joan Ardèvol.

16 colles geganteres

En aquesta 9a Trobada hi van participar 16 colles geganteres : "Els Cubanus" de Duesaigües, la colla gegantera de Maials, la de Molins de Rei, la de Reus, la de Salou, la d'Ulldecona, la de l'Espluga de Francolí, els nanos i gegants de Vinaròs, la de Juneda, la d'Amposta, la de Vinyols, la de Vilanova d'Escornalbou, el "Pitot i la Pitota" de Mont-roig del Camp, la de Colldejou, la de Sarral i "Tota l'Endenga" de Cambrils amb els nanos, el "cabo Quiñones, el "marquès de los Vélez" i les dues parelles de gegants, l'Ermengol i la Magdalena i el Pere i la Camí.

Festa Gegant

La Festa Gegant es va celebrar el divendres a la nit al Palau Municipal d'Esports. La festa es va iniciar a les 23h i va servir com a celebració del 5è aniversari del grup de percussió Cop de Cap. El concert va comptar amb l'actuació de tres grups. Segismundo Toxicomano, punk procedent de Vitòria-Gasteiz, els cambrilencs Kota Zero, que aquest any també celebren el 5è aniversari de la formació i Soweto amb el seu ska, rocksteady de Barcelona.

Comenta aquest article