Informació general

El Parc del Pescador acull tot un seguit d'actes en motiu de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya

Per Berta Ruiz

L'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– durant el torn de parlaments, ahir al vespre al Parc del Pescador

El Parc del Pescador va ser ahir a la tarda, l'escenari d'un seguit d'actes programats en motiu de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya.

Els actes van iniciar-se cap a dos quarts de set de la tarda amb un concert de música catalana a càrrec de l'Orquestra Castellbisbal, dirigida pel mestre Lluís Vila i Casañas. El recital va omplir tot l'aforament de cadires instal·lat davant de l'auditori del Parc del Pescador.

Acte institucional

Un cop finalitzat el concert, es va seguir amb l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya i el torn de parlaments a càrrec del director dels Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya –Adam Manyé– i l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–. Adam Manyé va reflexionar en el seu discurs sobre les comunitats culturals i les singulars expressions a través de la cultura, "els integrants d'una mateixa comunitat cultural ens identifiquem per una mateixa manera de mirar, una plataforma des de la qual es mira al món. Al segle XXI és un bon moment per a que el catalanisme popular i la incorporació de la nova ciutadania s'uneixen per fer aquest punt de vista, amb el què fem la nostra singularitat i la nostra identitat".

Per la seva part, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– va reflexionar sobre l'actual situació "de plena negociació pel nou finançament autonòmic", que segons va manifestar, "serà la clau del benestar i el progrés del nostre país. Hem d'aconseguir un finançament just per Catalunya, que honori l'Estatut i doni resposta a les necessitats i exigències dels catalans i les catalanes. Tots hem de fer pinya al voltant del govern de Catalunya en la consecució d'aquests objectius. Un acord, que no ha d'anar en contra de ningú, i sí a favor de Catalunya i de l'Estat espanyol. Els catalans i les catalanes no han de tenir més, però tampoc menys serveis que els ciutadans de qualsevol altre indret de l'Estat. Donem suport al procés negociador entre l'Estat i la Generalitat, i que, d'altra banda, en aquest moment històric no es perdi l'oportunitat de revisar també el model de finançament dels ajuntaments".

Actuació de la Coral i ballada de sardanes

Tot seguit, la Coral Verge del Camí va oferir un recital, que va tancar amb l'himne nacional de Catalunya "Els segadors". Després, a la pèrgola del Parc del Pescador, els Amics de la Sardana de Cambrils i la Cobla Reus Jove van oferir una ballada de sardanes per tancar la jornada festiva.

Comenta aquest article