Societat

Cambrils vibra, un any més, amb la Nit del Foc

Per Lluís Rovira i Barenys

Encesa de bengales a l'inici de la Nit del Foc

Cambrils va vibrar, un any més, amb la Nit del Foc. Ni la pluja, que sí que va fer acte de presència al correfoc infantil, va gosar espatllar la celebració festiva de la nit del passat dissabte 6 de setembre i els milers de persones que es van aplegar a la Nit del Foc van viure una nit plena d'emocions.

Correfoc infantil

L'amenaça de pluja va ser present durant tot el dissabte caient, a estones, quatre gotes. El correfoc infantil va començar sota aquest imponderable. La gent, però, amb ganes de gresca, va tornar a omplir la plaça d'Espanya i els més petits van poder aplegar-se sota les espurnes del Ball de Diables Banyetes de Llorenç del Penedès. La companyia Volantins, amb el seu espectacle Xocolatl, va posar el punt i final al actes de la tarda.

Nit del Foc

A les 2/4 d'11 de la nit, la plaça d'Espanya estava plena de gom a gom. Abans del foc, el Marquès de Los Vélez i el Cabo Quiñones van entretenir l'espera. El foc de les carretilles i de les bengales va començar sense interrupció ofert amb tota mena de formes i diversitats per les diferents colles de diables participants al correfoc. Enguany les colles participants han estat el Ball de Diables de Llorenç del Penedès, el Drac de Foc "El Cabrot" del Vendrell, la Colla de Diables de Garcia, els dimonis de l'Avern d'Alboraia, la Diàbòlica de Morvedre de Sagunt, el Ball de Diables de Pratdip, la Colla de Diables Els Cagarrieres de Cambrils i el Lluert i la Farnaca de Cambrils. A banda, també hi va intervenir el grup de percussió Cop de Cap.

El correfoc va discórrer pels carrers del Barri Antic que no es troben afectats per les obres. En un recorregut inusual, les colles participants van sortir de la plaça d'Espanya cap el carrer Gimbernat, passeig d'Albert, carrer de l'Hospital, plaça de Marianao, carrer Cardenal Vidal i Barraquer, carrer Borràs i, de nou, la plaça d'Espanya fent una segona volta pels mateixos carrers però a l'arribar a la plaça de Marianao ja es va enfilar el carrer de les Creus fins a la plaça del Setge.
La Mascletà de Nit, tal com ho va fer l'any passat, va tornar a impactar als milers de persones congregades amb un espectacle pirotècnic dominat pel fort impacte de les tronades.
El ball, amb La Banda Puig i el Sindicato del Riff, va allargar la festa, al Parc del Pinaret, fins a altes hores de la matinada.

Comenta aquest article