Societat

Intens cap de setmana festiu en motiu de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí

Per Berta Ruiz

Aspecte del pati de l'ermita, uns moments abans de l'ofrena floral a la Mare de Déu del Camí

Cambrils ha viscut durant aquest cap de setmana un intens ventall d'actes festius, lúdics i culturals en motiu de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. Ahir dia central de la festa –festivitat de la Mare de Déu del Camí– es van celebrar un seguit d'actes a l'entorn del santuari de la patrona dels cambrilencs.

Més participació que mai

De bon matí, la plaça del Setge va aplegar a tots els participants en el seguici popular, que enguany ha sigut molt més llarg que en d'altres ocasions i també ha comptat amb més participació que mai: amb la Colla de Diables "Els Cagarrieres" de Cambrils i la Farnaca, els Cop de Cap, els gegants Pere i Camí i Armengol i Magdalena, els nanos, el Marquès de Los Vélez i el Cabo Quiñones, el Ball de Bastons de Cambrils, el Ball de la Rosaura, un grup de danses i d'armes provinents d'Euskadi i també d'Anglaterra, la Banda Unió Musical de Tarragona, així com una representació del consistori cambrilenc i les pubilles i l'hereu cambrilencs.
Una tronada inicial va donar el tret de sortida al seguici, que va enfilar el carrer de les Creus fins arribar al carrer de Borràs i posteriorment la plaça d'Espanya. Posteriorment es va agafar el carrer de l'Hospital i el carrer de la Verge del Camí fins arribar a l'ermita. Durant tot el recorregut, cal destacar que els diferents grups van oferir diferents actuacions i balls a tots els presents, que omplien els principals carrers del barri Antic. Un cop arribats al santuari de l'ermita, es va celebrar l'ofici solemne en honor a la patrona de Cambrils. Enguany, va predicar l'homilia Pare Josep M. Recasens Gilabert –mossèn de Poblet– i va ser presidida per Ramon Martí Olesti, rector de la parròquia de Santa Maria.

A la sortida de Missa, es va celebrar la tradicional ofrena de flors a la Mare de Déu del Camí, i tot seguit, al pati lateral de l'ermita, els diferents elements festius en el seguici van oferir una ballada. Cal destacar que aquest espai, ha estat una de les novetats d'enguany, ja que anteriorment sempre s'havia fet la ballada al pati del davant. Després de la ballada de tots els grups participants, es va encendre una traca final de Festa Major. D'altra banda, al pati del darrere de l'ermita, es va seguir la festa amb un vermut popular servit pel Ball de Bastons de Cambrils i una ballada de sardanes amb els Amics de la Sardana de Cambrils i la Cobla Ciutat de Cornellà.

Vermut popular servit pels membres del consistori

Diumenge dia 7, un dels actes més populosos va ser novament el vermut popular servit pels membres del consistori municipal. Aquest es va servir a la sortida de Missa, i va comptar amb una àmplíssima participació popular. En el vermut es van servir avellanes, olives, coca en recapte, cava i refrescos per a tothom –gràcies a la col·laboració de la Cooperativa Agrícola i Caixa Agrària de Cambrils i Coca-Cola–. Tot plegat acompanyat de l'ambientació musical del grup Urbàlia Rurana.

Multitudinari concert de les Macedònia

Un altre dels actes centrals del diumenge dia 7, i que va comptar amb molt de públic va ser el concert que les Macedònia van oferir al Parc del Pinaret. Aquesta jove formació musical va presentar el seu nou disc "Bla, bla, bla..." davant un públic cambrilenc de totes les edats.

Comenta aquest article