Cultura

L'artista mallorquina Cecília Segura porta "En un jardí de virídies" a la sala Àmbits, una mostra artística molt innovadora

Per Berta Ruiz

L'artista Cecília Segura davant d'una de les seves obres de l'exposició instal·lada a la sala Àmbits

"En un jardí de virídies" de l'artista mallorquina Cecília Segura es pot veure des d'ahir i fins al proper 28 de setembre a la sala Àmbits del Centre Cultural i Ocupacional. De fet, ahir mateix s'inaugurava aquesta mostra que recull diferents obres realitzades en diferents suports, des de serigrafia sobre tela fins a escultures confeccionades amb diferents materials.

Cecília Segura –nascuda a Mallorca i resident a Barcelona– treballa com a dissenyadora gràfica, tot i que confessa que el món de l'art li ocupa bona par del seu temps, muntant exposicions, participant en premis i sempre intentant innovar i buscar nous formats. Segons va explicar ahir a Revista Cambrils Diari Digital, l'exposició "En un jardí de virídies" recull un conjunt de tècniques mixtes i incloent tot tipus de materials, perquè segons va manifestar, "per a mi qualsevol cosa és vàlida". Pel que fa al concepte del seu art i les seves obres, Cecília Segura va expressar que, "en un principi no sóc partidària d'explicar el significat concret, perquè penso que cadascú ha de trobar el seu significat. Penso que el millor és que les persones pensin què pot significar. A l'artista li pot donar un significat, però a qualsevol persona li pot significar un altre". No obstant, l'artista també va explicar que es manté una "idea subjacent" basada en una reinterpretació molt contemporània del barroc, "aquesta idea de lo patètic". Per això va escollir aquest títol, "perquè és una cosa que no se sap ben bé que és, pot ser una cosa bona o dolenta, entre el que et fa por i el que no, entre el que t'atreu i el que nom. Sempre en aquest límit".

En la mostra instal·lada a la sala Àmbits del Centre Cultural, Cecília Segura aporta diferents obres en diferents suports i materials. Hi ha obres de serigrafies sobre tela i també hi ha escultures realitzades amb una combinació de materials. Al centre de la sala Àmbits per exemple, s'hi pot trobar una escultura realitzada amb fusta, amb fils i amb boies de plom en un extrem, tot creant unes figures retorçades i complicades. Segons va comentar Cecília Segura, "porto ja uns anys treballant amb la idea de crear estructures a partir de gairebé res, fent formes enrevessades".

Comenta aquest article