Cultura

L'estil personal de Llibert Fortuny i Nubla arriben al Mangrana

Per Anna Fargas

Llibert Fortuny, Gary Willis i David Gómez en un moment de l'espectacle d'ahir a la nit

El jazz de Llibert Fortuny Trio i la música personal de Nubla van completar ahir un dia més de la programació del Mangrana'08. Els dos concerts van tenir lloc al parc del Pinaret i l'espectacle es va iniciar passades les 22h. Els primers a sortir a l'escenari van ser Llibert Fortuny, Gary Willis i David Gómez que junts formen l'espectacle Triphasic. L'actuació d'aquest trio va oferir unes melodies on es combinaven les línies jazzístiques amb elements electrònics. 

Triphasic és un projecte que es va iniciar a principis del 2008. En ell el reconegut saxofonista Llibert Fortuny, a més de tocar el saxo, és l'encarregat de manipular el so a través d'uns pedals analògics i un equip digital. El baixista Gary Willis, que durant 20 anys va formar part de la formació Tribal Tech, i el bateria David Gómez, que ha col·laborat en més de 30 discos i ha realitzat actuacions al costat de músics com Chano Domínguez, Chicuelo o Miguel Poveda, completen el trio. Durant l'espectacle Fortuny es va dirigir al públic d'una forma molt propera i no va deixar de fer gala de la seva energia i vitalitat.

Nubla durant la seva actuació d'ahir a la nit al parc del Pescador

Calidesa i personalitat en la música de Nubla

Luciana Carlevaro, Nubla, és una barcelonina d'orígens libanès i italià que ha viscut molts anys a Buenos Aires. La cantant, que ha format part de diverses formacions i ha treballat com a actriu teatral i televisiva, va presentar el seu segon disc "Una maleta y un perro", on no hi va faltar la interpretació del seu single "Dia a dia", entre d'altres temes. A més també va fer un repàs d'alguns dels temes com "Malquerida" del seu primer disc "Voayeur" editat el 2006.

La càlida veu de Nubla va omplir el parc del Pinaret i durant l'espectacle va crear un ambient personal on la cantant anava presentant alguna de les seves cançons explicant el motiu del tema o les seves sensacions a l'hora de compondre'l.

El Mangrana'08 finalitzarà el proper dilluns amb La Banda del Surdo

L'onzena edició del Festival Internacional de Música Ètnica i Popular, coorganitzat per Traüt Companyia d'Espectacles i l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils, continuarà el proper diumenge a les 22h al parc del Pescador amb la formació Al Tall. El Mangrana'08 finalitzarà aquesta edició el dilluns dia 8 a la mateixa hora i lloc amb l'actuació de La Banda del Surdo.

Comenta aquest article