Informació general

Neix el Portal d'Entitats, la pàgina web dedicada a les entitats cambrilenques

Per Anna Fargas

Iban Alcaraz, Oliver Klein, Montse Vendrell i Juan Carlos Navarro, en la presentació d'ahir al matí

www.entitatscambrils.net és el portal d'entitats que l'Ajuntament ha preparat amb l'objectiu que serveixi com a nexe interactiu per a totes les entitats de la població. Tot i que la web ja està en actiu i es pot visitar, la seva presentació oficial es preveu fer-la el 14 de setembre en el marc de la III Mostra d'Entitats.

Fins ara existia la guia d'entitats en paper, Oliver Klein –regidor de Participació Ciutadana– va explicar que "ara el que hem decidit és passar això a una pàgina web". Per tal de dur-ho a terme, Klein explica que es va treure a concurs el projecte de dissenyar aquest portal d'internet i es va adjudicar a una empresa.

La creació d'aquest portal ha comportat el treball d'un any on, a part de realitzar els continguts de la web, s'han dut a terme uns tallers formatius per tal d'assessorar les entitats per crear la seva pàgina web partint d'una plantilla predeterminada. Aquests cursos de formació encara no han finalitzat i s'està convocant a les entitats en petits grups perquè els vagin realitzant, d'aquesta manera, seran les mateixes entitats les que actualitzaran les seves webs, totes englobades en el Portal d'Entitats. A part, les entitats que ja disposin d'una web pròpia tindran un enllaç en el portal que portarà als visitants a la web de l'associació. Fins el moment són 30 les entitats que han realitzat el curs de formació hi han creat la seva pròpia web. Aquestes webs disposen de quatre apartats bàsics que les entitats han d'omplir: qui som, serveis i activitats, notícies i fotogaleria. 

En el Portal d'Entitats els cambrilencs poden trobar tota la informació relacionada amb les activitats que realitzen les entitats, a més Montse Vendrell –tècnica de Participació Ciutadana– va comentar que "també poden entrar a cadascuna de les entitats amb més detall i mirar tot el que les associacions hagin decidit penjar". A part, aquest portal també contindrà informació bàsicament municipal sobre el registre municipal d'entitats i sobre els tràmits que s'han de seguir per constituir una associació, entre d'altres.

Tal i com va explicar Montse Vendrell aquest projecte és "una de les línies estratègiques que ens vam fixar en el pla de treball del Teixit Associatiu". En aquest sentit, Klein va comentar que "la nostra missió no només és trobar-nos una vegada l'any en la Mostra d'Entitats, sinó també donar els mecanismes durant l'any per donar facilitats a les entitats i crear relació entre elles".

Tot a punt per la III Mostra d'Entitats

El Portal d'Entitats es va presentar ahir al matí juntament amb la III Mostra d'Entitats. A la presentació hi van assistir, Oliver Klein, Montse Vendrell, Juan Carlos Navarro –col·laborador i assessor dels cursos de formació– i Iban Alcaraz –representant de l'empresa Sinèrgies, encarregada d'organitzar la Mostra–. La Mostra d'Entitats està organitzada per la regidoria de Promoció de Ciutat i Relacions Cíviques amb l'ajuda de l'empresa Sinèrgies, i és el dia on totes les entitats de Cambrils que ho desitgin poden donar a conèixer les seves activitats als visitants.

La III Mostra d'Entitats s'ha decidit emmarcar en la programació de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí i es durà a terme l'últim dia de festes, el 14 de setembre. Per aquesta edició es van convocar 130 associacions i finalment han confirmat la seva assistència 41 que estaran presents amb un estand o realitzant una activitat o bé fent ambdues coses. Oliver Klein va voler destacar la varietat pel que fa a la tasca de les associacions que participaran en la Mostra, "assistiran associacions culturals, veïnals i d'altres d'originals que han sorgit en els últims anys com el Cambrils Ornitològic o l'Associació Va de Vins".

Aquesta és la tercera edició de la Mostra, i Iban Alcaraz va voler destacar l'impacte que la mostra té en les pròpies entitats, "després de la mostra fem una reunió d'avaluació ja que ens ajuda a millorar cada any, la valoració de les entitats ens diu que han aconseguit nous socis, s'han donat a conèixer o que han pogut recaptar fons amb la venda de material o altres activitats".

L'horari de la Mostra serà de les 11h del matí fins les 8 h del vespre i es realitzaran activitats durant tot el dia, algunes de programades en hores concretes i d'altres que s'aniran realitzant al llarg de la jornada. La Mostra d'Entitats s'iniciarà amb la traca que encendrà el Ball de Diables de Cambrils "Els Cagarrieres" i també finalitzarà amb una actuació de la mateixa colla. Entremig el visitant que s'acosti al parc del Pescador podrà veure l'exposició d'ocells organitzada pel Cambrils Ornitològic, l'exhibició de tir amb arc dels Arquers de Cambrils, participar en la gimcana organitzada per l'Agrupament Escolta Gent de Mar i comprar tiquets pel sorteig que la Penya Barça realitzarà de producte del Barça, entre moltes d'altres activitats.

Algunes novetats d'aquest any seran el tast de vins organitzat per Cambrils Va de Vins i la retransmissió en directe via internet a través del portal de notícies www.helloworld.com de la Mostra a càrrec de la Associación de Colombianos de Cambrils.

Comenta aquest article