Informació general

Les obres de remodelació del Barri Antic avancen a bon ritme

Per Anna Fargas

Aspecte de les obres al carrer de Sant Plàcid, aquest mateix matí

Les obres de remodelació del Barri Antic es troben en una de les seves últimes fases. En els tres grups d'obres, el del carrer Major i perpendiculars, el del passeig d'Albert i el del carrer de Sant Plàcid, gairebé tots els serveis estan soterrats i tal i com va explicar Oliver Klein –regidor de Promoció de Ciutat i responsable de la Llei de Barris– en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital "s'està amb els detalls de coordinació amb Telefònica per fer que funcioni tot el cablejat soterrat i eliminar els cables que hi ha a la superfície".  Durant aquests detalls de coordinació Klein va explicar que ha sorgit una novetat en el carrer del Sindicat, el qual no entra dintre del pla d'obres de remodelació del Casc Antic, "s'ha allargat l'obra que s'està fent als carrers de Foix i de Sant Josep per tal de soterrar també els serveis de Telefònica al carrer del Sindicat i així treure els cables que pengen de les cases".

Pel que fa al grup d'obres del passeig d'Albert, s'ha enllestit la pavimentació del primer tram de passeig i s'està acabant la de la zona de la Torre del Bou, però, tal i com va indicar Oliver Klein, "falta desviar els serveis a l'alçada del fragment de la torre de la muralla que es va trobar, a tocar del carrer de Gimbernat, per tal de protegir-la, tal i com va demanar la Comissió de Cultura de la Generalitat de Catalunya". Aquesta torre es protegirà de tal manera que la gent la pugui veure, les obres d'aquest darrer tram del passeig d'Albert es realitzaran del 3 al 7 de setembre. El grup d'obres del carrer Major és l'altre sector que es troba més avançat, s'ha començat a pavimentar i gairebé tots els serveis estan soterrats.

Les obres a la zona del carrer de Sant Plàcid es van iniciar més tard i, per tant, no es troben en un estat tant avançat com els altres sectors. El dia 15 de setembre s'iniciarà l'activitat escolar a l'edifici La Salle del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, per aquest motiu Klein va explicar que "hem fet una estratègia per facilitar l'entrada d'alumnes, en principi tota la part de la plaça de la Font i els carrers de Sant Josep i Foix estarà enllestida pel dia 15, però hem parlat amb la direcció del centre perquè comuniqui als pares i als alumnes que no utilitzin la porta que dóna al carrer de Sant Josep, i si tot va bé, els dies següents ja es podrà utilitzar aquesta porta".  La porta d'entrada de vehicles de professors, cuiners i personal de l'edifici, que es troba situada al primer tram del carrer de Sant Plàcid també s'habilitarà pel dia 15.

Es comença a parlar del mobiliari urbà

Tot i que, tal i com va comentar Oliver Klein, al carrer de Sant Plàcid "encara li queda una mica, ara ja comencem a parlar del mobiliari urbà que ha d'anar damunt de la pavimentació, ara hem començat aquest procés d'ultimar els detalls i s'està consensuant tot amb els veïns". Un dels punts que s'està estudiant és com separar l'espai dels vehicles del dels vianants, Klein va explicar que "una de les opcions és posar jardineres". D'altra banda també s'està començant a parlar de si és necessari col·locar pilons en alguns carrers per tal de limitar l'accés.  

Per la Nit del Foc es protegiran els carrers en obres

El correfoc de la Nit del Foc s'ha pensat per que passi pels carrers on no hi ha obres, tot i això Oliver Klein va explicar que "el que hem parlat molt amb les empreses és evitar que la gent es posi dintre dels carrers en obres aquella nit, perquè això és un risc tant per les persones com per què no es trenqui el material. Així que s'ha parlat perquè un dia abans es deixi tot protegit i tancat inclús amb cartells que no invitin a la gent que entri per dintre les obres".

Comenta aquest article