Informació general

La campanya "Climabús: no cambies el clima cambia tú" arriba a Cambrils

Per Marta Boquera

El bus es va instal·lar a la plaça d'Aragó

Durant tot el dia d'ahir dimecres va estar instal·lat a la Plaça Aragó de Cambrils el bus informatiu de la campanya "Climabús: no cambies el clima cambia tú" de la Fundació Oxígeno, que compta amb el patrocini del Ministeri de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino. L'objectiu d'aquesta campanya és promoure l'estalvi energètic entre els ciutadans i conscienciar-los de la importància de la protecció del clima.

Els cambrilencs que va acostar-se fins al bus van poder veure una exposició formada per quinze panells informatius dividits en tres parts. La primera mostra les causes del canvi climàtic, la segona n'explica les conseqüències i l'última informa als ciutadans de les possibles sol·lucions, que poden venir del món polític, empresarial i també del mateix ciutadà. A banda d'aquests recursos, a l'exposició també s'hi va poder veure una maqueta d'una placa solar térmica, una placa solar fotovoltaica, un calentador solar i diversos invents solars destinats als nens.

El monitor del bus va comentar a Revista Cambrils Diari Digital que una de les parts més interessants és la placa on hi ha diferents tipus de bombetes, ja que allí el visitant pot comprovar, gràcies a un mesurador d'energia, quin és l'estalvi real que es pot aconseguir amb cadascuna de les diferents mostres.

A la sortida, hi ha un llibre de visites on, sobretot, els nens van poder deixar-hi els seus dibuixos amb missatges i promeses sobre l'objectiu de consumir menys energia.

Comenta aquest article