Esports

18 velers participen a la 27a edició de la regata Los Roques

Per Lluís Rovira i Barenys

Moments abans de la sortida de la prova realitzada el 25 d’octubre
Divuit van ser els velers que finalment van prendre part a la regata Los Roques celebrada els dies 25 i 26 d’octubre. Aquesta regata, puntuable per al Campionat de Catalunya de creuers, consta de dues proves. La prova més llarga es va disputar el dissabte 25 d’octubre i es tractava d’un recorregut en línia de 42 milles des de Cambrils fins arribar al far de Buda i tornar a Cambrils. La segona prova es va disputar el diumenge 26 d’octubre i era un recorregut sobrevent sotavent entre dues balises.

La regata més ràpida de la història

Si el dia de la regata hi ha poc vent l’organització té previst un recorregut més curt i en lloc d’arribar fins al far de Buda s’arriba fins a l’alçada de l’Hospitalet de l’Infant. Però les condicions climàtiques del passat 25 d’octubre van ser força favorables i van permetre fer el recorregut complet. Les ratxes de vent d’entre 20 i 24 nusos van convertir aquesta prova en la regata més ràpida de les 27 edicions de Los Roques. Els primers velers en arribar a port van fer un temps de 6 hores i quart. A les 8 del vespre tots els velers ja havien arribat. Però les condicions climatològiques van variar completament el segon dia de regates. El dia va ser plujós i sense vent i al final es va haver de fer un recorregut escurçat. En lloc de fer les tres voltes previstes entre les dues balises, se’n van fer una i mitja. El director de la regata, Esteve Ros, valora molt positivament el resultat de les dues proves de la regata d’enguany, “tot ha anat molt bé i la gent ha quedat molt contenta”, va manifestar.

§ La regata incorpora el nom de Ciutat de Cambrils§

El Club Nàutic de Cambrils ha organitzat, un any més, la ja tradicional regata Los Roques, que en aquesta edició ha incorporat el nom de Ciutat de Cambrils. Aquesta nova adjectivació de la prova s’ha d’entendre com un primer pas de cara a una nova col·laboració entre l’Ajuntament i el Club Nàutic, tal i com va assenyalar el regidor de Promoció de Ciutat, Oliver Klein, en la presentació de la regata. El regidor també va apuntar la possibilitat de desenvolupar una fira nàutica a Cambrils en un futur immediat. Posats a avançar esdeveniments futurs, el director de la regata, Esteve Ros, va apuntar la possibilitat que els dos propers anys Cambrils aculli la final de la Copa Catalunya de creuers, la qual cosa significaria una participació d’entre 50 i 60 vaixells provinents de tot Catalunya; “s’ha de posar Cambrils dins el panorama nàutic”, va manifestar Ros. Aquest darrer aspecte també va ser destacat per Carol Hausmann, secretari del Club Nàutic de Cambrils, “la costa de Cambrils té un gran futur en el tema nàutic”. A banda, Hausmann va fer una crida als joves perquè s’interessin pels esports nàutics, “el tema econòmic no té perquè ser una barrera perquè els joves participin en aquests esports”, va manifestar.

Comenta aquest article