Informació general

L'Associació Hammada acomiada els nens sahrauís que han passat l'estiu a Cambrils

Per Marta Boquera

Els nens sahrauís a l'Escola de Vela de la Platja Llarga, aquesta és una de les activitats que han pogut fer aquest estiu a Cambrils

Ahir a la nit es va dur a terme un dels últims actes que es faran aquest estiu en motiu de l'estada dels nens sahrauís a Cambrils. Es va realitzar un sopar de comiat on hi van assistir els nens sahrauís, les set famílies d'acollida i els representants de l'Ajuntament, Oliver Klein -Regidor de Solidaritat i Cooperació- i Salvador Matas -Regidor d'Educació-. La trobada va tenir lloc al restaurant El Portal de Cambrils. L'associació Hammada va regalar als nens sahrauís un lot de material escolar, roba infantil i productes d'higiene. Per la seva banda, l'Ajuntament de Cambrils va fer un obsequi a les famílies.

L'última activitat que realitzaran en grup aquests nens a Cambrils serà avui dimecres, podran assistir a la darrera jornada d'activitats lúdiques que, durant tot l'estiu, s'han dut a terme a l'aparthotel Olymar de Cambrils. Aquest dilluns també es van acabar les activitats que, com cada any i durant tot l'estiu, s'han fet a l'Escola de Vela de la Platja Llarga.

Ramon Canalda -Secretari de l'Associació Hammada- ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital que "els queda una setmana lliure a les famílies per poder fer les maletes. Els nens marxen el proper dimarts des de la Plaça de l'Ajuntament, a les 17:30, amb un autobús que els porta a l'aeroport de Barcelona. Cap a mitjanit arriben a l'aeroport de Tinduf i està previst que cap a les tres o les quatre de la matinada arribin els primers nens, al lloc on hi ha les seves famílies".


Festa de comiat a Reus
Els nens sahrauís de Cambrils van assistir, el passat dissabte, a la festa de comiat que es va fer al Parc Sant Jordi de Reus per a tots els nens que han passat l'estiu amb famílies del Camp de Tarragona. La jornada festiva va començar a les sis de la tarda amb la participació dels Gegants i la Mulassa de Reus, també hi va haver activitats de circ amb el Circ de les Mussaranyes. A continuació van fer els parlaments la Regidora de Particpació i Ciutadania de l'Ajuntament de Reus, Pilar Pérez, la Presidenta d'Hammada i Coordinadora del projecte "Vacances en Pau 2008", Rosa López, i del Delegat adjunt del Front Polisario a Catalunya, Mah Yahdih. Després es va fer un berenar per als nens, acompanyat d'un seguit d'activitats d'animació. La jornada va finalitzar al voltant de les vuit del vespre, amb l'actuació de la colla infantil dels Diables de Reus.

Comenta aquest article