Informació general

Biblioparc, una activitat destinada a incentivar la lectura entre els més petits

Per Marta Boquera

Nens pintant i jugant al Biblioparc del Parc del Pinaret, el passat dijous

Una de les activitats gratuïtes destinades als nens que organitza l'Ajuntament de Cambrils aquest estiu és el Biblioparc, al Parc del Pinaret, s'hi duen a terme un seguit d'activitats relacionades amb el món de la lectura. L'horari és de dilluns a divendres de 17:30 a 20:30, va començar al juliol i finalitza aquest divendres 30 d'agost.

Els nens que vagin fins al Parc del Pinaret poden passar-hi la tarda llegint contes, pintant dibuixos, jugant amb els jocs o gaudint d'alguna de les activitats que s'hi organitzen. També hi ha un servei de préstec de llibres i DVD procedents de la Biblioteca i que es renoven cada quinze dies. Els pares que els acompanyin poden llegir les revistes i els diaris que hi ha a la seva disposició.


Cada dia de la setmana s’ofereix una activitat diferent, totes elles estan destinades a incentivar la lectura entre els més petits. La Núria Domingo i la Marta Mas, que s’encarreguen del Biblioparc del Parc del Pinaret, han explicat a Revista Cambrils Diari Digital les activitats que s’hi fan. Els dilluns és el dia destinat a fer punts de llibre, “els hi donem una cartolina i els nens la pinten”. Els dimarts, a les set de la tarda, M. Parra explica contes i fa titelles per als nens. El dimecres es juga a L'Oca, "aquesta és una Oca especial, ambientada en una biblioteca". Els dijous els nens han de trobar un personatge, “cada dijous és diferent. Repartim dibuixos pel Parc, cada un té una puntuació diferent al darrere. Els nens els han de trobar. Com més puntuació, més bonic és el regal”. Els divendres és el dia destinat a pintar la cara dels nens, “ells demanen un personatge i nosaltres els hi pintem".

Una altra activitat és "El joc de l'estiu". Els nens han d'omplir les bafarades d'un grup de vinyetes de "Mortadel·lo i Filemó". Cada quinzena són parts del còmic diferents, i al final de l'estiu la Biblioteca premiarà els textos més originals.

La Núria Domingo i la Marta Mas han explicat a Revista Cambrils Diari Digital que el Biblioparc agrada molt als nens, “de mitjana en vénen uns 50 cada tarda, els dimarts puja el número de nens perquè els hi agrada molt l’activitat dels contes, aquest dimarts en vam tenir 78”. També ens han dit que molts d'ells són usuaris habituals: “molts nens vénen cada tarda, acostumen a repetir. La majoria són nens del poble que viuen per aquí. De turistes en vénen pocs aquí al Parc del Pinaret”.

Biblioplatja

Els nens també tenen el seu espai destinat a la lectura a la Platja del Cavet: la Biblioplatja. L'horari d'aquesta activitat també és de dilluns a divendres, de 17:30 a 20:30. I els dijous a les set de la tarda és l'hora del conte.

Comenta aquest article