Informació general

La Ruta Romana, un nou reclam turístic i cultural d'aquest estiu

Per Marta Boquera

Un moment de la vista al jaciment de la Llosa dins de la ruta romana, aquest passat dimarts a la tarda

Aquest és el primer any que el Patronat de Turisme de Cambrils ofereix la Ruta Romana, un nou recorregut turístic i cultural que està gaudint d'una gran acceptació. Aquesta sortida, de gairebé dues hores de durada, és un recorregut que s'enllaça amb el trenet turístic que permet als visitants conèixer com eren i vivien els romans. La primera parada és al Museu del Molí de les Tres Eres, i la segona és al jaciment arqueològic de la Vil·la Romana de la Llosa.

A falta de les dades finals, el Patronat de Turisme valora molt positivament la resposta que ha tingut aquesta nova ruta. La guia d'aquesta ruta, Pepi Vidal, ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital que "la gent se sorprèn amb la visita perquè es molt completa i està molt bé de preu -2 euros- ". Aquesta ruta permet al visitant conèixer còmodament el passat romà de Cambrils en una tarda. És una visita que es pot fer en família".
La major part dels visitants són famílies amb nens i també persones adultes. Acostumen a procedir de la resta de Catalunya, d'Aragó, del País Basc i de Madrid.

Recorregut amb el trenet

La sortida comença davant del Patronat de Turisme, tots els dijous a les sis de la tarda. La primera visita es realitza al Museu Molí de les Tres Eres, on hi ha una exposició arqueològica que mostra restes de l'antiguitat romana que s'han localitzat en les excavacions fetes al jaciment de la Llosa.
A continuació el trenet porta als visitants fins a la vi·la romana de La Llosa, on es mostra com vivien els romans que poblaven l'entorn de l'antiga Tàrraco. Un vídeo permet conèixer l'aspecte que tenia la vil·la. La part final de la ruta és on s'explica als assistents com era la vida quotidiana en aquest indret.

Més visites guiades pel municipi de Cambrils

Aquesta és una de les sis rutes que s'organitzen des del Patronat de Turisme de Cambrils. Els visitants poden optar també per fer la Ruta Bicicleta Ponent o Llevant, la Ruta Nucli Antic, la Ruta Port i la Ruta dels sentits. Aquesta última està pensada per a persones amb alguna discapacitat, per això s'intenta oferir l'essència de Cambrils a través dels sentits de l'oïda, el tacte, l'olfacte i el gust.

Comenta aquest article