Informació general

L'Ajuntament contracta una tècnica de Mobilitat per desenvolupar un Pla de Mobilitat Urbana

Per Anna Fargas

Joan Berguedà, Laura Forcadell i Maribel Andreu, ahir, en la roda de premsa
Joan Berguedà, Laura Forcadell i Maribel Andreu, ahir, en la roda de premsa

L'Ajuntament desenvoluparà el Pla de Mobilitat Urbana pensat per aquelles ciutats amb un volum de població considerable que ho estimin necessari. Cambrils serà un municipi pioner en el Camp de Tarragona en dur a terme aquesta nova normativa de mobilitat que fa referència a la llei 9/2006.


Maribel Andreu, nova tècnica de Mobilitat

Per tal de desenvolupar el Pla de Mobilitat Urbana l'Ajuntament ha contractat una persona que ocuparà el lloc de tècnica de Mobilitat i que servirà d'enllaç entre la consultoria externa que s'ha de contractar per dur-lo a terme i l'Ajuntament. Ahir al matí es va realitzar la presentació d'aquesta nova tècnica, que ja fa dos dies que s'ha incorporat al seu nou lloc de treball, amb la presència de Laura Forcadell –regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat–, Joan Berguedà –cap de la Policia Local de Cambrils– i la mateixa Maribel Andreu.

A més d'el·laborar aquest Pla de Mobilitat Urbana, Maribel Andreu va explicar que realitzarà altres tasques, "he vingut en resposta a la necessitat tècnica de poder dur a terme diferents projectes en termes de mobilitat, com millorar i fer més accessibles les xarxes tant per vianants com pels carrils bici i intentar enllaçar el màxim possible les noves urbanitzacions amb les ja existents i les futures, a més de resoldre i preveure problemes de trànsit futurs pel nou volum de població que hi haurà, millorar el transport públic i la dotació d'aparcaments".

Per la seva banda Laura Forcadell va comentar que Cambrils "ja no és el poble que era, ara tenim problemes de ciutat, problemes importants d'aparcament, de circulació de vehicles i de persones". Per aquesta raó, Forcadell va explicar que en el desenvolupament de nous plans urbanístics s'ha de tenir en compte la mobilitat sostenible "i per fer-ho s'han de realitzar uns estudis previs, necessitem una persona que treballi de forma transversal tots aquests temes: la Policia Local, aparcaments, urbanisme, obres públiques, etc".

La nova tècnica de mobilitat també s'encarregarà d'estudiar un projecte comú entre Salou i Cambrils de lloguer de bicicletes, una mena del bicing que funciona a Barcelona. Aquest projecte consisteix en desenvolupar un sistema de circulació amb bicicleta entre els dos municipis.

Cambrils serà un referent en el Camp de Tarragona en l'estudi d'un Pla de Mobilitat Urbana

El Pla de Mobilitat Urbana es troba en la seva fase inicial, Maribel Andreu va explicar que "la primera feina serà bastant tècnica, d'anàlisi en profunditat de totes les mancances possibles, a partir d'aquí es farà un pacte d'objectius amb els diferents agents implicats i es faran les primeres propostes a curt i llarg termini". Després d'aquesta primera fase es té previst realitzar un procés de participació ciutadana i seguidament destriar les propostes d'actuació sobre les noves zones, les noves infraestructures i la xarxa urbana actual. Pel que fa a terminis de desenvolupament del pla, Andreu va comentar que "hi ha una serie de processos que fan que sigui difícil marcar una data de termini".

Cambrils serà un referent al Camp de Tarragona en desenvolupar aquest pla, ja que Andreu va comentar que "no tinc constància que un altre municipi d'aquesta zona hagi donat aquest pas".

La desafectació de la N-340 i la construcció de dos grans barris marquen canvis importants en la fisonomia de Cambrils

Tal i com va comentar Laura Forcadell, "ara estem en un moment estratègic molt important a la ciutat, en aquest moment hi ha unes infraestructures que canviaran la fisonomia de la nostra ciutat i comportaran canvis en els circuits, per això ho hem de preveure". Aquestes infraestructures són el trasllat de la vida del tren al nord del municipi i la desafectació de la N-340 al seu pas per Cambrils, desplaçant el trànsit a l'A-7.

Pel que fa a la desafectació de la N-340 comportarà que es transformi l'antiga carretera en una gran avinguda. Forcadell va explicar que "aquesta transformació encara tardarà un parell d'anys, s'està negociant amb Madrid una subvenció per l'enderrocament del pont de la Nacional. El que si que veurem en breu serà una transformació provisional d'aquest tram de nacional que passa pel municipi i el que intentarem serà pacificar una mica el trànsit i limitar el trànsit de camions de gran tonatge. S'habilitaran unes rotondes provisionals una a l'alçada del supermercat Lidl i l'altre tocant al terme de Vinyols". Es preveu que aquestes transformacions provisionals puguin estar enllestides abans de Nadal. 

 

Comenta aquest article