Societat

Vilafortuny celebra amb un gran desplegament d'actes la seva Festa Major

Per Lluís Rovira i Barenys

 
 
A dalt, imatge del moment de l'elecció de les pubilles i hereu del barri. A sota, Carolina Figueras realitzant el pregó
Vilafortuny ha celebrat la seva Festa Major amb un extens programa d'actes que s'ha desplegat des del passat dijous 14 de juliol fins ahir diumenge al vespre.

El tret de sortida es va donar el dijous al vespre a les instal·lacions del Centre Cívic de Vilafortuny amb la elecció de les pubilles, les damissel·les i l'hereu del barri. Tot seguit i després d'una exhibició de dansa, va tenir lloc el pregó de les festes que en aquesta ocasió va anar a càrrec de l'educadora de Dansa Moderna i ballarina Carolina Figueras. La pregonera que fa dos anys que ha tornat a Cambrils, va explicar el seu pas pel món de la dansa i la coreografia, iniciant-se en una associació cultural de Sant Martí de Provençals, a Barcelona, per arribar a ser ballarina en representacions de TV3  i actuant en diferents països, entre ells Turquia on hi va residir durant una època. A banda de la seva faceta artística personal, Carolina Figueras va parlar de dansa i de la bona acollida que li ha fet l'Associació Cultural de Vilafortuny on hi pensa encetar una col·laboració personal a partir d'ara.
Després del pregó es va fer la inauguració de l'exposició de pintura de Pascual Montiel, a la sala del Centre Cívic i, posteriorment, una sardinada i la revetlla popular.

Quatre dies farcits d'actes festius

En el decurs d'aquests quatre dies festius s'ha fet una programació festiva pensant en tothom. Dins dels actes més tradicionals, el dia de la Mare de Déu d'agost es va celebrar la Missa Major a l'ermita de Mas d'en Bosch.
Els actes destinats a la canalla també han tingut un gran protagonisme.  Així doncs, el dissabte se celebrava la bicicletada per als nens i nenes de fins a 7 anys i les curses de bicicleta per als més grans. Ahir diumenge es va fer el concurs de dibuix infantil i un programa d'animació amb pallassos.

La gastronomia ha disposat del seu apartat dins les festes. Ahir es va fer el concurs culinari i durant aquests dies, a més de la sardinada del primer dia, s'ha celebrat una fideuà i una botifarrada.
Finalment, la música i la gresca també han tingut el seu apartat. A part de la revetlla del primer dia, el dissabte a la nit es feia la revetlla popular i ahir a la nit el grup The Teenage Mutant, format per joves de Vilafortuny, oferia un concert. A destacar que a la mateixa hora, al claustre de l'església de Santa Maria de Vilafortuny, s'oferia un altre concert, en aquest cas a càrrec de Daria Ras i Chury Adrián.

Comenta aquest article