Informació general

La Policia Local destrueix material procedent de la venda ambulant il·legal per valor d'uns 11.000 euros

Per Anna Fargas

Imatge dels operaris dipositant el material decomissat al camió de Secomsa ahir al matí

4373 objectes procedents de la venda ambulant il·legal decomissats per la Policia Local de Cambrils es van destruir ahir al matí. Un camió de Secomsa va recollir el material a les instal·lacions de la comissaria de la Policia Local i el va transportar fins la planta incineradora de Sirusa, a Constantí. Els objectes provenen d'un total de 72 intervencions que s'han realitzat entre el 7 de juny i el 7 d'agost i en concret s'han destruït 704 còpies il·legals de pel·lícules en DVD, 1378 còpies il·legals de música en CD i 2291 objectes diversos (roba, gorres, ulleres, objectes d'artesania, instruments de perruqueria, etc). Des que es va iniciar el 2008 i fins a dia d'avui s'han realitzat 118 incautacions i s'han intervingut 8162 objectes.

Josep Muñoz –sotsinspector de la Policia Local de Cambrils– va explicar que amb aquesta acció "s'ha destruït material per valor d'entre 9 i 11 mil euros". Muñoz va comentar que el motiu d'aquesta destrucció és que els objectes decomissats no poden tenir una sortida legal al mercat "ja que és material que vulnera la propietat intel·lectual o la propietat industrial", a més la Policia Local "tenim una capacitat molt limitada per guardar aquest tipus d'objectes i per això hem optat per guardar els objectes que estan relacionats amb un expedient administratiu un màxim de 2 mesos i després passem a destruir-los".

Pel que fa a les persones que se'ls intervé el material, poden rebre una multa administrativa que pot variar entre els 100 i els 200 euros.

Increment i canvi en la modalitat de venda ambulant il·legal

Tal i com va explicar Josep Muñoz, la venda ambulant ha augmentat molt "i sobretot ara a l'estiu". És en aquests mesos quan a part de la venda ambulant il·legal que ja està instal·lada tot l'any en la zona arriba gent procedent de Barcelona, Saragossa o Alacant per realitzar aquest tipus de pràctiques. A més Muñoz va afegir que "fins i tot han arribat subsaharians procedents d'Itàlia que venen i intenten fer l'agost a les costes espanyoles".

A més d'aquest augment, Joan Berguedà –cap de la Policia Local de Cambrils– també va parlar d'un canvi de modalitat de venda il·legal, "hi ha més venda amb motxilla que no amb manta, i això els permet moure's amb més llibertat".

Per tal de combatre aquesta venda ambulant il·legal, la Policia Local ha intensificat les operacions contra aquesta pràctica hi està utilitzant sobretot una línia preventiva que, tal i com va explicar Josep Muñoz, consisteix en la "presència d'agents cobrint petites zones del nucli urbà, sobretot les zones més conflictives com són el barri del Port i la zona dels passejos de Llevant, fins ara havíem utilitzat molt la vessant repressiva, però ara l'Ajuntament ha optat per una vessant més preventiva". Pel que fa a aquestes zones més conflictives, Muñoz va parlar del cap de Sant Pere "que és frontera amb Salou i és on tenim moltíssima incidència, ja que el 90% dels venedors ambulants es troben a Salou i aquesta és una zona que tenen molt propera per instal·lar-se". 

Comenta aquest article