Informació general

Les noves instal·lacions provisionals del CEIP La Bòbila gairebé a punt per acollir el nou curs escolar

Per Berta Ruiz

Imatge de les noves instal·lacions provisionals situades a la urbanització de l'Albereda a tocar del barri de la Llosa

Les obres del CEIP La Bòbila –que s'instal·larà de manera provisional al carrer de Manuel Hidalgo, situat a la urbanització de l'Albereda a tocar del barri de la Llosa– avancen a molt bon ritme, i a meitats de la setmana passada ja es van instal·lar els mòduls prefabricats que acolliran els alumnes aquest proper curs. Aquests darrers dies s'han fet les rases per a la connexió d'aquestes instal·lacions amb Fecsa, unes rases que han recorregut trams dels carrers de Manuel Hidalgo, de Josep Iglésies i de José Sanmartín.

El regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació de l'Ajuntament de Cambrils –Salvador Matas– ha repassat a Revista Cambrils Diari Digital quin és l'estat actual d'aquestes instal·lacions, així com algunes de les altres instal·lacions escolars cambrilenques, que durant aquests mesos d'estiu estan treballant intensament per tal d'enllestir algunes reformes abans de l'inici del nou curs el dia 15 de setembre.

Les instal·lacions provisionals del CEIP La Bòbila gairebé a punt

Pel que fa al CEIP La Bòbila, Salvador Matas va explicar que les obres estan seguint la planificació prevista, per tal d'enllestir i condicionar el centre de cara al curs escolar. En aquest espai –situat prop de la Vil·la romana de la Llosa– s'hi estan realitzant diferents treballs. En un primer moment, es va fer un rebaix del terreny tot preservant els arbres valuosos d'aquest entorn i, actualment s'està obrint una rasa per tal d'instal·lar de fer arribar més potència elèctrica al centre. Segons va explicar Salvador Matas, "durant la realització de tots aquests moviments de terres es fa el corresponent seguiment arqueològic. Sempre que es fa un moviment de terra, cal que hi hagi un arqueòleg in situ que ho valori. Pel que fa al primer moviment de terres de rebaix del terreny, es va fer el seguiment pertinent i es va informar al Museu d'Història de que no es va trobar res".

El centre provisional del CEIP La Bòbila comptarà per al proper curs 2008-2009 amb cursos d'Educació Infantil –P3, P4 i P5– i des de primer a quart d'Educació Primària. Segons Matas, "la previsió és que estiguin aquest curs i el següent, a l'espera de que finalitzin les obres d'urbanització de La Bòbila. Fins que no acabin les obres i l'Ajuntament no faci la recepció, no podrem cedir els terrenys al Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, per tal que planifiquin el projecte i ho incloguin en els pressupostos corresponents".
D'altra banda, tot i que les instal·lacions per al proper curs siguin provisionals, Matas va voler deixar clar que aquest centre comptarà amb totes les instal·lacions i espais adequats per afrontar el temps que durin les obres del futur centre definitiu.

El CEIP Mas Clariana avança a contrarrellotge

Les obres de l'altre nou centre cambrilenc, el CEIP Mas Clariana, també avancen a molt bon ritme. De fet, tal i com va explicar Matas, l'obra està planificada en dues fases: la primera d'aquestes correspon a les aules d'Educació Infantil –P3, P4 i P5– i aquesta finalitzarà a finals d'aquest any. La següent fase, que correspon a la resta del centre i a les aules d'Educació Primària, estaran enllestides el maig de 2009.

Sobre el trasllat definitiu dels alumnes al nou centre, Matas va comentar que serà el centre qui decidirà quan es fa tot el trasllat, és a dir, quan les instal·lacions estiguin totalment enllestides i tot el mobiliari estigui a punt. Segons Matas, "estem tranquils perquè les instal·lacions provisionals actuals tenen tots els espais disponibles per passar tot aquest curs. Per tant, si es pot fer el trasllat a meitats de curs es farà, i si no, es quedaran tot el curs allí sense cap problema". El centre compta actualment amb alumnes fins a quart de Primària.

Obres al CEIP Marinada i a l'IES Cambrils

El CEIP Marinada és l'altre centre que actualment també està realitzant obres a les seves instal·lacions. Segons va comentar Matas, s'estan rehabilitant els lavabos de la planta baixa, ja que aquests no estaven en gaire bon estat. Des del centre, l'AMPA del centre i l'Ajuntament es va sol·licitar al Departament d'Educació que s'arrangés aquest espai i que també, s'instal·lés una rampa d'accés entre els lavabos i el pati per tal de facilitar-ne l'accés.

D'altra banda, l'IES Cambrils també iniciarà de manera immediata les obres de construcció del nou menjador escolar. Segons Matas, la previsió és iniciar les obres més gruixudes durant el període en què el centre està tancat i continuar realitzant la resta de treballs durant el curs, ja que l'espai on s'instal·larà el nou menjador i el cos central de l'institut on hi ha les classes estan separats. Les obres podrien tenir una durada d'entre quatre i sis mesos, i donaran resposta a una de les necessitats més importants del centre. Fins ara, els alumnes de l'IES Cambrils que s'havien de quedar al menjador s'havien de desplaçar fins a l'IES Ramon Berenguer IV, ja que aquest disposa d'un servei de càtering al bar del centre.

Millores a l'Escola Municipal de Música i a l'Escola d'Hoteleria i Turisme

L'Escola Municipal de Música també ha aprofitat els mesos d'estiu per tal de realitzar algunes obres de millora al centre. S'han iniciat unes obres als lavabos de l'escola per tal de condicionar-los i reduir-ne una mica el seu espai i aprofitar l'espai sobrer per construir una nova aula, segons va detallar Salvador Matas. L'objectiu segons Matas, "és oferir les millors condicions, garantir la qualitat dels espais i ampliar els estudis, fins que no es construeixi la nova escola municipal de música la costat del teatre auditori.

Finalment, cal destacar que a l'Escola d'Hoteleria i Turisme també s'estan acabant d'enllestir els treballs de remodelació de part del centre. S'ha construït un nou espai que acollirà els cicles de xarcuteria, panaderia i pastisseria i també s'han instal·lat plaques solars que donaran el servei d'aigua calenta al centre. També s'ha aprofitat per fer una remodelació integral del centre –amb el canvi d'alguns materials més malmesos pel pas del temps– i acabar amb els barracons.

Comenta aquest article