Cultura

Georges Moustaki i la Coral Verge del Camí protagonitzen les actuacions del Festival Internacional de Música

Per Lluís Rovira i Barenys, Èlia Bellmunt

Georges Moustaki va actuar, el passat divendres 8 d'agost, al Parc Samà

Georges Moustaki, impecablement vestit de blanc de cap a peus, va actuar el passat divendres 8 d’agost a Cambrils. El concert va tenir lloc als jardins del Parc Samà en el marc del 34è Festival Internacional de Música de Cambrils.
Moustaki, de 74 anys, va estar acompanyat a l’escenari per quatre músics. Ell mateix va tocar la guitarra, el piano i l’acordió. La seva veu va estar acompanyada, en alguns ocasions, per un públic tímid que entonava les cançons més conegudes. Cal dir que aquesta era la primera vegada que Moustaki actuava a Cambrils.

Moustaki en francès

El cantant es va adreçar al públic en francès i va demanar si tothom l’entenia en aquesta llengua, pregunta a la qual es va respondre amb un fervorós “oui, oui”. Entre cançó i cançó Moustaki feia alguna vegada una introducció o explicava alguna anècdota però en altres ocasions enllaçava una cançó amb la següent.

Moustaki en català

El cantant va explicar que té un amic català que li tradueix la lletra de les seves cançons al català. I després d’aquesta introducció va anunciar que anava a fer “un exercici de risc”. Va ser així com va interpretar una cançó en català. El silenci va ser absolut i el llarg i sonor aplaudiment va arrencar tant bon punt va entonar la darrera nota.

Les peticions del públic

Per acabar el concert, la gent del públic va demanar a Moustaki que interpretés diverses cançons. La cançó que va cloure el concert va ser “Milord”, coneguda per Édith Piaf. En tot moment el públic no va deixar d’aplaudir l’artista i en acabar l’actuació alguns fins i tot van posar-se de peu.


Un moment de la interpretació de la Missa en Sol Major de Franz Schubert a càrrec de la Coral Verge del Camí i l'Orquestra Camera Musicae, ahir a l'església parroquial de Sant Pere

Orquestra Camera Musicae i la Coral Verge del Camí


La Coral Verge del Camí, que enguany celebra els 40 anys d'existència, i l'Orquestra Camera Musicae van presentar, ahir a la nit a la parròquia de Sant Pere, un projecte exclusiu per a l'edició d'enguany del Festival Internacional de Música. Van interpretar la Missa en Sol Major de Franz Schubert commemorant el 180è aniversari de la mort d'aquest compositor.

La primera part del concert va anar a càrrec de l'Orquestra Camera Musicae amb la soprano Marta Mathéu que van interpretar diferents peces de Mozart. El concert va ser seguit per un bon nombre d'espectadors que van aguantar estoicament la intensa xafogor que feia dins el recinte de l'església parroquial de Sant Pere.

Comenta aquest article