Informació general

El programa d'activitats "Cambrils formació" per al curs 2008-2009 oferirà una seixantena de cursos

Per Berta Ruiz



Joan Recasens, Salvador Matas i Oliver Klein, ahir en la roda de premsa de presentació
El departament d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació, el departament de Cultura, el departament de Relacions Cíviques i el departament de Joventut de l'Ajuntament de Cambrils van presentar ahir al matí el nou programa d'activitats "Cambrils formació. Portes obertes al coneixement per al curs 2008-2009".

L'acte va comptar amb la presència del regidor d'Educació –Salvador Matas–, el regidor de Cultura –Joan Recasens– i el regidor de Relacions Cíviques –Oliver Klein–. Els tres regidors van voler destacar l'intens treball que s'ha fet des de les quatre regidories per tal d'oferir una àmplia i variada oferta conjunta amb una seixantena de cursos de formació, lleure, oci i creixement personal.

Una seixantena de cursos

En aquesta edició s'ha editat una nova guia molt completa i gràfica que recull tota la informació sobre els cursos que s'ofereixen. Pel que fa als cursos relacionats amb l'art i creació, l'oferta per al curs 2008-2009 portarà un ampli ventall d'activitats amb cursos de dibuix i pintura, escultura i modelatge, tècniques de gravat o ikebana. L'oferta d'idiomes també s'ampliarà, i enguany comptarà com a principal novetat, amb un curs de rus, a banda dels cursos que ja es venien oferint com els cursos de català, anglès, francès o alemany. Dins de l'àmbit del lleure i participació, hi destaquen les activitats que apleguen algunes entitats i associacions cambrilenques com l'associació de Veïns de Nou Cambrils, el Ball de Bastons, el Col·lectiu de Dones de Vilafortuny o les Dones Amunt.

El curs 2008-2009 també oferirà una àmplia i completa oferta de cursos dins de l'àmbit del món laboral i l'empresa, amb cursos relacionats amb l'administració, el comerç, la seguretat i la salut laboral o cursos de servei a la comunitat, a l'empresa i a la persona. També s'oferirà una important varietat de cursos relacionats amb la salut i el creixement personal, amb cursos de dansa oriental, ioga, pilates o tallers vivencials. Pel que fa als cursos relacionats amb l'àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació, enguany hi haurà com a novetat destacada un nou curs d'iniciació a la informàtica, i a banda, se seguiran oferint d'altres cursos sobre aquest àmbit.

La guia per al curs 2008-2009 també recull d'altres programes formatius que es van realitzant al llarg de l'any, com els cursos que ofereix el Centre municipal d'Adults "Rosa dels Vents", els cursos d'estiu de la URV, l'Escola Taller Cambrils IV, el Pla de Transició al Treball (PTT) o els cursos que ofereix la UNED.

Dins de l'àmbit de joventut, el departament de Joventut de l'Ajuntament de Cambrils organitza juntament amb els ajuntaments de Salou i Vila-seca, el programa "Carretera i manta", amb un ampli ventall d'oferta formativa, cursos d'idiomes, activitats lúdiques i culturals i de lleure.

Cursos al Casal Municipal de la Gent Gran

La guia formativa per al proper curs també recull l'oferta de cursos que s'impartiran al Casal Municipal de la Gent Gran, a partir del proper mes d'octubre, amb activitats esportives i tot tipus de cursos formatius i creatius.

Enguany, el procés d'adjudicació de les places per participar en les activitats del Casal es faran per sorteig i a l'atzar. Els usuaris hauran d'omplir un fulletó amb les seves preferències i portar-lo a l'OAC entre els dies 25 i 29 d'agost. El dia 3 de setembre es farà el sorteig, i el dia 5 es publicaran les llistes definitives de l'alumnat.

Comenta aquest article