Informació general

Cambrils queda fora de la Comissió Permanent del Consorci del Camp

Per Lluís Rovira i Barenys

L'alcalde de Tarragona, Joan Miquel Nadal i el de Cambrils, Robert Benaiges
L’alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, i el de Tarragona, Joan Miquel Nadal, han protagonitzat una picabaralla política que ha tingut el Consorci del Camp com a decorat de fons. Tot va començar amb el nomenament de l’alcalde de Tarragona com a president del Consorci del Camp, designació que es va fer per pacte i no a través de les urnes com setmanes enrere s’havia parlat. Un dels problemes suscitats, però, és que l’alcalde de Cambrils no havia estat consultat ni avisat sobre aquest pacte per a la presidència del Consorci.

Vot en contra

La presa de possessió de Joan Miquel Nadal com a president del Consorci del Camp per als propers quatre anys va tenir lloc el passat 3 d’octubre en un acte que va comptar amb la presència d’una bona part dels 33 membres que formen el consell rector d’aquest organisme. En aquest mateix acte es va constituir la Comissió Permanent constituïda per 10 membres entre els quals no hi ha la representació de Cambrils com a municipi. Formen part d’aquesta comissió els alcaldes de Tarragona, Reus, Vila-seca i Valls, el president de la Diputació, un representant de la Cepta, un de la Cambra de Comerç, dos representants dels Consells Comarcals i un dels sindicats. Posteriorment s’hi va incorporar la representació del Vendrell. Cambrils va ser l’únic municipi que va votar en contra de la Comissió Permanent proposada per Nadal mentre que Constantí i Mont-roig del Camp es van abstenir.

Posteriorment, Benaiges va manifestar el seu desencís i la disposició a abandonar el Consorci si no se cercava el diàleg entre els seus membres. La resposta de l’alcalde de Tarragona va ser ràpida i contundent, “si Cambrils se sent incòmode dins el Consorci ja sap el que ha de fer. A qui no li agradi que marxi”, va manifestar. L’alcalde de Tarragona encara va posar més llenya al foc dient que aquesta discrepància de l’alcalde de Cambrils es devia a una lluita per la representativitat entre tres Ajuntaments governats pel PSC, Cambrils, Reus i el Vendrell, “aquesta crítica s’hauria d’orientar cap a l’alcalde de Reus”, va manifestar.

Presa de decisions

La reacció de l’alcalde de Cambrils no es va fer esperar. A través d’una nota de premsa va voler puntualitzar que no estava reclamant cap càrrec dins la Comissió Permanent del Consorci del Camp “sinó que els acords es prenguin amb el coneixement previ de tots i amb el màxim consens”. En un altre punt de la nota es posava en evidència el malestar per les declaracions de l’alcalde de Tarragona, “el senyor Nadal ha de cercar l’acord amb tots, independentment del partit al qual pertanyin. Si al primer problema que li surt com a president la solució que dóna és que ‘a qui no li agradi que marxi’; potser caldria que el que plegués fos ell, tenint en compte la seva demostrada incapacitat de buscar el consens. Entenc que el senyor Nadal vulgui aprofitar el fet d’encapçalar la llista de la seva formació política a les eleccions autonòmiques per fer campanya, però el Consorci es mereix més que un candidat mediocre”.

En el comunicat Benaiges també desmenteix que hi hagi cap fissura entre els representants del PSC al territori i afirma que Cambrils vol formar part d’aquest projecte de Consorci, “i ho vol fer assumint les màximes responsabilitats si se li dóna confiança. Creiem en el projecte, però a l’igual que la resta de membres volem intervenir en la presa de decisions. No tenim res en contra que el senyor Nadal en sigui el president, malgrat que ens hauria agradat votar-ho”. En un altre dels punts l’alcalde de Cambrils fa una advertència prou clara, “si no es produeix un canvi de rumb en el funcionament d’aquest organisme, Cambrils no hi vol ser present”.

Comenta aquest article