Informació general

S'inaugura la minideixalleria de Ponent

Per Anna Fargas

Joan Mas i Robert Benaiges en el moment d'inaugurar la minideixalleria de ponent

La minideixalleria de Ponent, ubicada al carrer de Paul Cezanne, al costat del Torrent d'en Gené, es va inaugurar ahir al matí. Amb aquesta instal·lació es completa la xarxa de deixalleries de Cambrils, que està formada per la deixalleria municipal, ubicada al camí de Belianes, la minideixalleria de Vilafortuny, al carrer de Mas de Vileta, al costat de l'IES La Mar de la Frau i la minideixalleria de Ponent.

La inauguració va anar a càrrec de Robert Benaiges –alcalde de Cambrils– i Joan Mas –regidor de Medi Ambient– i hi van assistir alguns veïns de la zona i membres del consistori cambrilenc. Durant el matí, un grup de nens i nenes que participen en les activitats d'estiu van realitzar una plantada d'arbres just al costat de la nova minideixalleria.

Apropar i facilitar el servei de recollida de residus

Les dues minideixalleries, tant la de Vilafortuny com la de Ponent, han estat dissenyades per ser més properes al ciutadà i el seu objectiu és apropar i facilitar el servei de recollida dels residus domèstics voluminosos i especials a tots els ciutadans (ferralla, fustes, pneumàtics, fluorescents i bombetes, olis, residus informàtics, etc).

L'horari de la minideixalleria de Ponent serà el mateix que el de la de Vilafortuny, de dimarts a dissabte estarà oberta de 10h a 13h i de 16h a 19h i el diumenge de 10 a 14 hores.

Robert Benaiges va comentar que "si mirem el que ha passat amb la deixalleria de Vilafortuny de segur que això serà un èxit perquè els veïns saben apreciar de manera adequada tenir la possibilitat de portar tota mena de residus". A més també va fer un incís sobre els serveis a la zona de ponent i va comentar que "els barris de ponent necessiten tenir ja serveis col·lectius, centres cívics i altres tipus de serveis, de la mateixa manera que tenen al nucli urbà o a Vilafortuny".

Pel que fa al cost de la minideixalleria de Ponent, ha estat de 161.166,18 euros dels quals 59.564,31 euros han estat subvencionats per l'Agència de Residus de Catalunya.

Comenta aquest article