Societat

El sopar al carrer i les havaneres centren les festes del Barri Antic

Per Redacció

Taula parada a la plaça de Marianao, el passat dissabte a la nit en el marc del sopar al carrer de les Festes del Barri Antic

El Barri Antic ha viscut, durant aquest cap de setmana, la celebració de les festes amb un programa d'actes que es va iniciar el passat divendres al parc del Pinaret amb el pregó de les Festes a càrrec de Teresa Recasens, presidenta de l'associació de comerciants Vila-Centre. En aquest preàmbul de les Festes, Tere Recasens va evocar els records de la seva infantesa a la plaça, l'escenari dels seus jocs al barri, i de l'excursió que suposava anar al Pinaret. Segons va dir Recsens, "el barri va entrar, fa anys, en un procès de millora que va coincidir amb l'aparició de l'associació de veïns". La presidenta de Vila Centre també va reivindicar el paper del comerç per donar vida al barri.

Després del pregó es va fer una cantada d'havaneres a càrrec de Les Veus de Reus i es va servir rom cremat als assistents. A la mitja part es va fer l'entrega dels Premis del concurs de balcons. El primer premi va recaure en Francisca Domènech pel balcó del carrer Cardenal Vidal i Barraquer, 7. El segon premi va ser per a Rafi Barrionuevo i el tercer per a Maria Franch.

Sopar a la fresca

El dissabte a la nit es va fer el tradicional sopar al carrer. En molts carrers del barri, es van parar taules on els veïns fan compartir sopar. Cal dir que, enguany, molts carrers del barri estan en obres i això ha fet que hi hagués menys taules. Després del sopar hi va haver ball a la plaça d'Espanya i l'actuació, a la mitja part del ball, del grup cambrilenc de country "No pot ser, no pot ser".
Com a cloenda de les festes, el diumenge a la tarda el grup Galaxy visual va fer una actuació a la plaça d'Espanya.


Comenta aquest article