Informació general

"Lee en la playa" arriba a la platja de l'Esquirol per premiar als banyistes que llegeixen

Per Anna Fargas

Moment de la representació que els actors de la campanya van realitzar abans de començar a premiar els lectors

La campanya "Lee en la playa" va realitzar una parada el passat divendres al matí a la platja de l'Esquirol de Cambrils. La campanya, organitzada per la Federación de Gremios de Editores de España (FGEE) i patrocinada pel Ministeri de Cultura, és una acció per promocionar la lectura, que forma part del Plan de Fomento de la Lectura y el Libro, i es va realitzar a Cambrils des de les 11 del matí i fins les 3 del migdia.

8 actors caracteritzats de personatges literaris relacionats amb el mar, com Neptú, el capità Nemo o el capità Ahab, acompanyats per un Nautilus inflable, van realitzar una petita representació a la platja amb molts tocs d'humor per captar l'atenció dels banyistes i, a continuació, van passejar per tota la platja premiant amb prismàtics, viseres, bolígrafs-punt de llibre, fundes pel mòbil o bosses per guardar documents i objectes a aquelles persones que veiessin llegint un llibre, un diari o un còmic.

Aquesta és la tercera edició de la campanya que es va iniciar el 22 de juliol i realitzarà aquesta acció en 16 platges de tot l'estat; els personatges viatjaran per tot el litoral espanyol, les Balears i per platges fluvials a l'interior com Saragossa, Valladolid i Conca.

Catalunya, la segona comunitat amb més lectors de l'estat

Segons el Barómetro de hábitos de lectura y compra de libros 2007, el 59,3% dels catalans majors de 14 anys es declaren lectors. Catalunya és la segona comunitat amb més lectors de l'estat i està per damunt de la mitja espanyola ue és de 56,9%. L'estudi també indica que Espanya és un dels països d'Europa amb menor índex de lectura, i que el sector que més llegeix és el de 14 a 24 anys amb un 73,3%.

Julia Luque, Coordinadora de la campanya, va comentar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital que "Lee en la playa" es vol enfocar sobretot als nens i nenes ja que "afortunadament són els nens fins els 13 anys i els joves de 14 a 24 anys els grups de lectors que més creixen i a més diuen que llegeixen perquè els hi agrada".

Comenta aquest article