Informació general

La 127a edició de la Fira de Mont-roig es presenta com l'inici d'una nova etapa

Per Anna Fargas

Fran Morancho i Antoni Vernet durant la roda de premsa d'ahir al matí

La 127a Fira de Mont-roig va donar el seu tret de sortida ahir al vespre amb l'objectiu de ser un any de transició que portarà a reorientar-la i modernitzar-la. Fran Morancho –alcalde de Mont-roig– i Antoni Vernet –regidor de Turisme i Promoció Econòmica– van presentar ahir al matí les novetats i els objectius de l'edició d'enguany de la Fira.

Els representants del consistori van explicar que s'està treballant per modernitzar la Fira, Fran Morancho va comentar que "estem buscant un motiu, una referència que la distingeixi, però volem seguir treballant en la idea, per aquesta raó aquest serà un any de transició que ens ha de conduir a la renovació de la Fira, volem millorar-la i convertir-la en una fira de referència a les nostres comarques".

Estand institucional, canvis d'horaris, renovació de la imatge

Algunes de les novetats més destacades d'aquesta nova edició són la col·locació d'un estand institucional amb informació de l'Ajuntament que està situat just a l'entrada del recinte firal. Aquest recinte presenta 50 expositors i té una extensió de 4.600 m2.

L'Ajuntament de Mont-roig també ha aprofitat la fira per presentar la nova web institucional, www.mont-roig.cat, que renova la seva imatge, i per presentar la nova imatge corporativa.

A més també s'han canviat els dies de Fira i els horaris. S'ha passat de celebrar-la des del divendres fins el dilluns, a fer-ho de dijous a diumenge, Morancho va explicar que "creiem que així hi haurà més participació". Pel que fa als horaris, s'han ampliat, així aquest any el recinte firal es podrà visitar des de les 6 de la tarda i fins les 12 de la nit; l'alcalde de Mont-roig va explicar que aquest canvi d'horaris s'ha fet "perquè serà més agradable passejar a la tarda sense tant de sol".

Gelat de vainilla a l'aroma d'oli d'oliva verge extra de Mont-roig

Antoni Vernet va explicar que un dels reclams per l'inici d'aquesta nova etapa de la fira serà el gelat de vainilla a l'aroma d'oli d'oliva verge extra de Mont-roig que es repartirà durant els dies de Fira a l'interior del recinte firal. Aquest reclam és un exemple de cap a on es vol reorientar la Fira de Mont-roig, ja que, tal i com va comentar Vernet "de moment és multisectorial, però en aquesta renovació també es vol mirar cap a on evolucionar i potser centrar-la en un tema concret com podria ser l'oli".

A més d'aquestes novetats, l'alcalde de Mont-roig va voler destacar el factor humà i va expressar que "és molt important la col·laboració de les entitats i la implicació de la gent del poble, ja que sense ells la Fira no tindria cap sentit". Pel que fa a les activitats lúdiques, Fran Morancho va destacar, a més dels concerts o les animacions infantils, l'exposició "Joaquim Gomis i Joan Miró" que es pot visitar al Centre Miró de Mont-roig i on es mostren fotografies que Joaquim Gomis va realitzar a Joan Miró en diversos indrets de Mont-roig, durant les estades que hi feia l'artista.

Per aquesta edició s'espera una afluència de visitants més elevada que en anteriors edicions ja que des de l'Ajuntament s'ha treballat en realitzar una campanya de comunicació més forta.

Comenta aquest article