Informació general

Un grup de joves portuguesos fa una estada a Cambrils per realitzar tasques de voluntariat

Per Anna Fargas

El grup va realitzar representacions de teatre musical durant la tarda al Centre Cívic de Vilafortuny

Un grup de 14 joves d'una església cristiana de Porto, Portugal, van realitzar durant el dia d'ahir una estada a Cambrils. Al matí, els joves van visitar la residència Montemar on hi van realitzar un teatre musical i van cantar i ballar; la tarda la van passar al Centre Cívic de Vilafortuny on també van fer una representació teatral i van realitzar danses. Va ser a la tarda quan Oliver Klein –regidor de Promoció de Ciutat i Relacions Cíviques– es va acostar al centre per saludar-los.

Raquel Coelho –assistenta social que acompanya el grup– va explicar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, que aquest grup de joves
"té la missió de servir a la gent, amb els principis de la Bíblia que ens diu que hem d'estimar al pròxim". Els joves van arribar aquest dilluns a Reus, on s'allotgen en cases de famílies voluntàries, i s'hi estaran fins dilluns vinent. El grup de joves està format per edats compreses entre els 10 i els 30 anys i han vingut acompanyats d'un coordinador, Coelho va explicar que "venen com una experiència per servir a la gent, adaptar-se a altres cultures, a altres hàbits i costums i estan aprenent molt".

Fernando Campillo –pastor de l'Assemblea Bíblica del Camp de Tarragona– va explicar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, que l'Església Evangèlica, que té seu a Cambrils, es va assabentar de la visita dels joves portuguesos a Reus i va oferir a l'Ajuntament de Cambrils "la seva col·laboració per qualsevol tasca social o de neteja d'un parc o d'una platja que necessitessin fer". A més també va demanar un espai públic per tal que els joves poguessin realitzar activitats durant aquell dia i estigués obert al públic.

Campillo explicava que "no ens van donar l'oportunitat de poder expressar aquesta obra social però la residència ens ha obert les portes i hem estat amb ells, ha estat molt maco i amb molta participació". Pel que fa a l'espai el pastor va comentar que "estem molt agraïts però hauríem preferit estar en un lloc on ens poguéssim relacionar amb més gent, ja que aquí estem una mica apartats, estem al sol i aquí no podem connectar amb ningú".

Comenta aquest article