Informació general

El cambrilenc Apel·les Carod Rovira, nou delegat de la Generalitat a França

Per Redacció

Apel·les Carod Rovira al despatx que ocupava com a secretari de Coordinació Interdepertamental, el gener de 2005
Apel·les Carod Rovira al despatx que ocupava com a secretari de Coordinació Interdepertamental, el gener de 2005

La Generalitat va nomenar ahir el cambrilenc Apel·les Carod Rovira com a nou delegat del govern a França. Aquest és un dels acords de govern que es van prendre ahir i que tanca el pla d'obertura de delegacions a Europa aquesta legislatura després que en anteriors sessions el govern hagi aprovat els nomenaments de Xavier Solano com a delegat del govern al Regne Unit i de Martí Estruch com a delegat a Alemanya. La creació de les delegacions a França, Alemanya i Regne Unit la va aprovar l'executiu el passat mes de març.


Entre les funcions del delegat del Govern de la Generalitat a França hi ha el d'impulsar, fer el seguiment i avaluar la presència de Catalunya en organismes internacionals; la de facilitar les relacions bilaterals amb les autoritats de la República Francesa, en l'àmbit de les competències de la Generalitat i la de facilitar la participació de la Generalitat a la UNESCO i altres organismes internacionals d'interès rellevant per a Catalunya, amb seu a França.

Exsecretari de Coordinació Interdepartamental

Apel·les Carod Rovira ja va ocupar un càrrec a la Generalitat en la passada legislatura. Entre els anys 2004-2006 va ser secretari de Coordinació Interdepartamental del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya així com secretari del Consell Tècnic de la Generalitat. Precisament en aquest anterior càrrec, Carod també tenia funcions de representació exterior i, concretament, la Casa de la Generalitat a Perpinyà depenia directament del seu càrrec, "quan vaig a Perpinyà, que és una vegada cada mes, sóc la màxima autoritat de la Generalitat" comentava Apel·les Carod en una entrevista feta per Revista Cambrils el gener de 2005.

Apel·les Carod va néixer l'any 1958 i és llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona. Advocat i vicedegà del Col·legi d'Advocats de Reus entre  els anys 1997 i 2003. Ha estat el fundador de la Comissió de Normalització Lingüística del Consell de l'Advocacia Catalana i membre de l'Observatori del Dret Privat de Catalunya

 

Comenta aquest article