Informació general

Les restes de la torre de la muralla del carrer de Sant Plàcid es tornen a destapar per ordre de la comissió de Patrimoni i Cultura

Per Berta Ruiz

Aspecte de les restes localitzades al carrer de Sant Plàcid, ahir a la tarda

Les restes arqueològiques localitzades al carrer de Sant Plàcid recentment s'han hagut de tornar a destapar per ordre de la comissió de Patrimoni i Cultura de la Generalitat de Catalunya, després que aquestes es tapessin pocs dies després de la seva localització.

El coordinador de la Llei de Barris –Oliver Klein– explicava ahir a Revista Cambrils Diari Digital que el problema ha estat una manca de coordinació  i informació entre l'arqueòloga que treballa a les obres a peu de carrer i els serveis tècnics de la Generalitat de Catalunya. Segons la comissió de Patrimoni i Cultura, les restes no s'haurien d'haver tapat amb tanta rapidesa, perquè prèviament calia realitzar una sèrie de tràmits.

No obstant, aquesta qüestió no suposarà, segons afirma Klein, cap retard ni cap problema en el desenvolupament de les obres, sinó que simplement s'haurà de buscar la solució tècnica més idònia per a la instal·lació dels serveis generals.
Recordem que els terminis establerts per a l'acabament de les obres als carrers de Sant Plàcid, de Sant Josep i de Foix està previst per a finals del mes de setembre.

Treballant en els nous projectes

D'altra banda, ahir al matí es va fer una nova reunió de la comissió de seguiment de les obres de la Llei de Barris. Durant aquesta es van plantejar els futurs projectes que s'han de posar en marxa com el nou centre cívic que s'instal·larà a La Muralla, l'adquisició de la Torre del Llimó, així com les diferents troballes arqueològiques que s'han localitzat fins ara, com les restes dels fonaments d'una torre al carrer de Gimbernat i també les restes localitzades al carrer de Sant Plàcid.

Comenta aquest article