Societat

El barri de la Llosa celebra el seu cap de setmana festiu amb un extens desplegament d'actes

Per Cristina Sierra

 
 
 A dalt, actuació dels No pot ser a les festes de la Llosa. A sota, el jurat del concurs de truites en el moment de fer la valoració
La Vila Romana de la Llosa ha estat més present que mai dins els actes preparats per les festes del barri que s’han celebrat aquest darrer cap de setmana. Com ja és habitual, el pregó, aquesta vegada a càrrec de Gerard Martí- director del Museu d’Història de Cambrils-, va donar el tret de sortida a tres dies plens d’activitats per a totes les edats.
Durant la seva intervenció, Martí va esmentar “la alegria i la sorpresa” per l’oferiment d’encetar les festes, ja que té “lligams personals al barri i hi ha viscut bons moments en companyia d’amics i familiars”. Fent honor al seu càrrec, va explicar que, en el primer document que parla de la Llosa data de l'any 1440.  A més, va recordar quan va participar, de ben jovenet, a la primera recerca arqueològica que es va fer a la vil·la romana de la Llosa i que el va marcar per sempre "va ser un dels punts decisius per començar la carrera com a historiador i arqueòleg". Martí també va parlar de la Vila Romana fent un repàs de com va aparèixer. Aproximadament   4000 visitants han passat per les restes i el projecte que tenen ara és el de “definir què ha de ser la vil·la romana de gran. És un repte apassionant i per això demano la col·laboració de tots els veïns del barri”. El director del Museu d’Història va acabar fent menció de tots els actes programats per les festes i fent una crida a que tots els veïns anessin el dia següent a visitar la vil·la i a fer l’esmorzar.

A banda, el mateix divendres es va fer la presentació dels carnets especials per les festes destinats als socis. Uns carnets que contenien totes les activitats i útils per fomentar la participació de la gent. Acte seguit, es va fer l’aperitiu popular, el sopar a la fresca i va acabar amb el ball a càrrec d’Alex Grup Musical.

Esmorzar, desfilada de moda, balls i concurs de truites

Com ja és habitual a les festes de la Llosa, el dissabte va tocar matinar per participar a la bicicletada popular que va donar pas a una de les activitats més esperades, la visita i l’esmorzar a la vil·la romana de la Llosa. “Ha estat un dels actes més bonics per què la gent de barri ha pogut conèixer més les restes arqueològiques i perquè no tothom té la possibilitat d’esmorzar en un lloc que conté tanta història”, afirmava Carme Maroto, presidenta de l'associació de veïns del barri.  El dissabte a la nit també va tenir lloc una altra de les novetats d’enguany, la desfilada de moda a càrrec de Atelier de Serena i el ball amb el Grup Enigma, actes que van comptar amb un nombrós públic.
L’últim dia de festes va estar enfocat més als nens, amb un concurs infantil de dibuix i animació amb el grup Els Arlequí.
A més, es va celebrar la sisena edició del concurs de truites, un dels actes estrella d’aquestes festes. Hi van participar set persones i el jurat, format per tres professors de l'Escola d'Hoteleria, va designar com a  guanyadora a Jacinta Duran. Les festes van acabar amb l’actuació del Grup de Country “No pot ser, no pot ser” de Cambrils, que van treure tots els presents a ballar.

Canvi de junta de l’Associació

La presidenta de l’Associació, Carme Maroto, es va mostrar satisfeta per com han “anat tots els actes que estaven programats però serà l’últim any que ho visc com a presidenta, ja que d’aquí poc hi haurà un canvi de junta". Aquesta decisió aprovada per tots els membres de la junta i ara estan a l’espera de preparar la nova associació.

Comenta aquest article