Informació general

70 membres del Ball de Bastons de Cambrils participen en la 33a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya a La Pineda

Per Anna Fargas

El Ball de Bastons de Cambrils durant la cercavila pel passeig Marítim de La Pineda

Després que l'any passat Cambrils acollís la 32a Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya, aquest any La Pineda ha acollit l'edició número 33. El Ball de Bastons de Cambrils es va desplaçar el passat diumenge a La Pineda per participar en la Trobada on es van inscriure 51 colles de tot Catalunya i van assistir més de 1000 bastoners.

La Trobada es va realitzar en el marc de la Festa Major de Sant Jaume de La Pineda i en la ballada final després de la cercavila es va aprofitar per inaugurar el Parc del Pinar del Perruquet.

40 bastoners de Cambrils van picar a la vegada

El Ball de Bastons de Cambrils va assistir a la Trobada amb 70 persones entre bastoners, músics i acompanyants. Cal destacar que és la vegada que els cambrilencs han reunit a més persones en una actuació. Els bastoners van poder realitzar 5 quadres (cada quadre està format per 8 bastoners) ballant alhora, per tant es va aconseguir fer picar a 40 persones a la vegada. Eduard Pellicer –president del Ball de Bastons de Cambrils– va explicar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital que "estem molt satisfets de l'èxit de participació que hem tingut en aquesta sortida". Cal destacar que en aquesta ocasió la colla infantil, de 6 a 9 anys, que es va presentar el mes de juny també va participar en la sortida i van poder viure l'experiència de participar en una Trobada d'aquestes característiques per primera vegada.

El Ball de Bastons de Cambrils ha col·laborat en la realització de la 33a Trobada

Cada any la Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya és preparada per una colla diferent, però després que l'any passat es realitzés a Cambrils, no s'havia ofert cap colla per tal de realitzar-la enguany. Eduard Pellicer va explicar que les colles meridionals, que són les del Camp de Tarragona, Conca de Barberà i Terres de l'Ebre "van decidir tirar endavant la Trobada i, al final, amb gent de l'Aleixar, Reus, Tivissa, l'Espluga de Francolí i Cambrils, juntament amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-seca hem fet possible aquesta Trobada".

Després de l'esforç de les colles meridionals, entre les que es troba Cambrils, per salvar la Trobada, ja s'han programat les cites pels propers dos anys, l'any vinent la duran a terme el conjunt de colles de Barcelona i el 2010 l'organitzarà la colla de Montblanc ja que celebrarà els 30 anys de la Trobada que ja es va realitzar en el municipi.

Pellicer ha estat un dels principals impulsors d'aquesta 33a Trobada, i va comentar que "ha estat positiu realitzar-la a La Pineda, ja que és un poble turístic on la majoria del públic assistent era gent de fora que va poder veure que estan en un país on hi ha una cultura i tradició forta com és el Ball de Bastons, que no tot s'acaba amb paella, sangria, sol i platja sinó que aquí vivim una cultura diferent, som un altre país".

Comenta aquest article