Informació general

L'Ajuntament modifica la circulació al Camí del Mas de Clariana per millorar la seguretat

Per Berta Ruiz

La circulació de vehicles pel camí de mas Clariana, en el tram inferior, és només en sentit de pujada

La regidoria de Protecció Ciutadana i Mobilitat de l'Ajuntament de Cambrils va enllestir fa unes setmanes la modificació de la circulació en el Camí del Mas de Clariana, un dels punts més conflictius i complicats de la circulació viària del municipi sobretot durant l'estiu pel seu gran flux de vehicles i vianants.

Fins ara, aquesta via era de doble sentit de circulació, i al ser un tram molt estret, això dificultava el pas dels vehicles en doble sentit i també dels vianants que circulaven en direcció a la platja i en direcció als dos càmpings que estan situats en aquesta zona: el càmping Cambrils Park i el càmping La Corona.

Millorar la seguretat dels vianants

Des de la regidoria de Protecció Ciutadana i Mobilitat es va decidir fer una actuació en aquest àmbit per tal de millorar la seguretat dels vianants. La regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat –Laura Forcadell– ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital, els detalls d'aquesta actuació. De dos sentits de circulació s'ha passat a un únic sentit de circulació –en sentit des de la costa fins a l'interior– i s'ha reforçat la zona de pas dels vianants amb pilones. Segons ha explicat Forcadell, "s'ha fet una actuació per garantir la seguretat dels vianants, perquè aquest pas és molt estret. Els vianants passaven sortejant els vehicles com podien o travessaven directament per la via del tren –al costat mateix de la gasolinera de Vilafortuny– amb el risc que això comporta. A més aquest no és un pas senyalitzat per a que la gent travessi la via del tren, sinó que van trencar la tanca i passaven pel recte creuant les vies, i això és un perill molt gran".

Segons va explicar Forcadell, "el que hem fet per una banda, és ordenar una zona de pas amb pilones al camí del Mas de Clariana per protegir els vianants, perquè hi passa molta gent dels dos càmpings en direcció a la platja carregats amb matalassos, amb bosses i hi passen molts nens. Amb això primem la seguretat i entenem que els vehicles que van en direcció a la platja ho hagin de fer per un altre lloc" i d'altra banda, també s'han reparat i tancat les tanques de protecció de la via fèrria, per tal que la gent no creuï les vies.

Així doncs, els cotxes que fins ara podien baixar per aquesta via fins a la platja, ara ja no ho poden fer. Ara, l'alternativa més propera pels cotxes que hi accedeixen des del vial de Cavet és travessar per l'avinguda de Vilafortuny.

Comenta aquest article