Informació general

Les obres d'urbanització de la Fontcoberta, a Vinyols, està previst que s'iniciïn a principis del 2009

Per Berta Ruiz

Zona de la Fontcoberta, darrera del nou hospital lleuger de Cambrils

Després de diversos endarreriments, el projecte de la Fontcoberta comença a veure la llum. L'Ajuntament de Vinyols i els Arcs va aprovar definitivament el passat mes de març el projecte d'urbanització de la Fontcoberta, una zona propera al Centre Direccional de Cambrils. De fet, actualment s'està tramitant la licitació de les obres, i fins al proper 24 de juliol, totes les empreses interessades en executar la urbanització d'aquest espai poden presentar les seves ofertes, tal i com publica la revista de Vinyols i els Arcs El Replà, en la seva darrera edició.

Una superfície de 193.622 metres quadrats i uns 400 habitatges

Segons aquestes informacions, tot aquest llarg procés es podria enllestir en els propers mesos. Està previst que el dia 4 d'agost es procedeixi a l'obertura de les pliques, i en tres mesos s'adjudiqui l'obra a l'empresa adjudicatària. L'empresa escollida haurà d'iniciar les obres en el termini d'un mes, i en 18 mesos hauria d'enllestir tota la urbanització de carrers, amb la corresponen instal·lació de tots els serveis generals. Per tant, l'estiu de 2010 la Fontcoberta hauria d'estar urbanitzada. Segons ha informat El Replà, el projecte compta amb un pressupost total d'uns 12 milions i mig d'euros aproximadament, i contempla una extensió de 193.622 metres quadrats. Aquest espai acollirà uns 400 habitatges unifamiliars i edificis amb un màxim de dues plantes d'alçada, a més de locals comercials i una zona d'equipaments.

El projecte de la Fontcoberta també contempla la preservació i recuperació d'un espai emblemàtic com la mina de la Fontcoberta, que es convertirà en una important zona verda.

Recordem que el projecte es fa per cooperació, és a dir, l'Ajuntament de Vinyols i els Arcs, és la impulsora del projecte.

Connexió amb Cambrils

Cal destacar que el projecte d'urbanització s'ha anat realitzant en sessions de treball juntament amb l'Ajuntament de Cambrils. Segons ha explicat l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– a Revista Cambrils Diari Digital, "les connexions de les xarxes de pluvials i clavegueram s'han pactat amb l'Ajuntament de Cambrils", a més, de la concessió d'ús d'un espai per a aparcament dins de l'àmbit del polígon vinyolenc.
Pel que fa a la connexió viària, es construirà una rotonda a la cruïlla del Camí de Sant Joan amb el Camí de Vilafortuny, que regularà el trànsit procedent del Camí de Sant Joan i de Cambrils. Sobre aquesta qüestió, Benaiges va valorar positivament "l'encaix d'una interconnexió viària adequada".

Comenta aquest article