Cultura

Iban Beltran estrena "Jo vull ser com Johan Cruyff" en el marc del Festival Grec'08 de Barcelona

Per Anna FargasIban Beltran el passat mes de juny al parc del Pinaret
El cambrilenc Iban Beltran va estrenar ahir a la nit, en el marc del Festival Grec'08 de Barcelona, l'espectacle "Jo vull ser com Johan Cruyff". El lloc on es va representar va ser l'espai La Caldera i la proposta forma part de la producció "Jazz a les fosques", realitzada per la plataforma Àrea Tangent.

"Jazz a les fosques" és un concert escenificat on es presenten tres propostes escèniques realitzades per tres creadors. L'espectacle es representa durant tres dies, i cada dia és el torn d'un creador diferent. Ahir a la nit va ser el torn d'Iban Beltran. El músic que centra l'espectacle "Jazz a les fosques" és el pianista cec Ignasi Terraza i Beltran va explicar en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital que la teoria de Terraza és que "si et posen en un concert i et treuen tota la llum només et queda l'estímul auditiu i, per tant, reps la música d'una altra manera, així que hem realitzat tres propostes de cara a potenciar aquesta música a les fosques".

Iban Beltran ha escrit el text i ha dirigit la proposta titulada "Jo vull ser com Johan Cruyff"i ha comptat amb la col·laboració d'Ignasi Terraza. En l'espectacle s'alterna el text amb la música explicant una història que interpreta l'actor Elies Barberà. Beltran explica que "la història va de futbol, perquè els que fan música o van a llocs així es pensen que el futbol és cosa de garrulos i a mi m'agrada molt, té molt a veure amb el ritme, i jo, que sóc admirador del Cruyff i del Guardiola, he decidit fer això".

Aquesta proposta girarà per Catalunya. De fet és l'espectacle d'inauguració del Festival Lola d'Esparraguera d'aquest novembre.

El cambrilenc també va estrenar com a ajudant de direcció "El ángel exterminador"

També en el marc del Festival Grec'08 de Barcelona, Iban Beltran va estrenar el dijous 10 de juliol l'obra "El ángel exterminador", versió teatral de la pel·lícula amb el mateix nom de Luis Buñuel. L'obra, que es va representar del dia 10 fins el 13 de juliol, ha estat dirigida per Joan Ollé i l'adaptació teatral l'ha realitzat Julie Sermon. Iban Beltran ha participat en l'obra com a ajudant de direcció, ja que actualment treballa com a ajudant de direcció de Joan Ollé.

"El ángel exterminador" ha estat una coproducció amb l'Expo Saragossa i es portarà a les Palmes de Gran Canària i també a la mateixa Expo Saragossa.

Un nou projecte per al Teatre Lliure

Iban Beltran va explicar que "aquesta setmana m'han comunicat que el mes de novembre faré un espectacle al Teatre Lliure". Des de fa un parell d'anys, de les obres que apareixen en la programació del Teatre Lliure, se n'escullen 3 i es demana a 3 creadors joves o emergents que realitzin una versió paral·lela de l'obra programada. Aquest any, el cambrilenc ha estat un dels 3 creadors escollits.

L'obra que dirigirà Beltran  serà una versió de "Jugar amb un tigre" dirigida per Carlota Subirós i que es basa en Doris Lessing, guanyadora del premi Nobel de Literatura 2007. La versió d'Iban Beltran es representarà, en paral·lel amb l'obra que versiona, cada divendres dels mesos de novembre i desembre a l'Espai Lliure.

Comenta aquest article