Cultura

Una taula rodona i la inauguració d'una exposició enceten els actes festius de la Segona Trobada de Diables del Baix Camp

Per Jordi Moreno

Moment de la inauguració de l'exposició sobre el món dels diables

Aquest passat dissabte per la tarda  la sala de plens de l’ajuntament de Cambrils va acollir una taula rodona com acte inicial de la Segona Trobada de Diables del Baix Camp, organitzada pel Ball de Diables de Cambrils ‘Els Cagarrieres’. -Pep Enric Martí-, president de la Federació de Diables de Catalunya i -Santi Nomen-, vocal territorial de la mateixa entitat parlaren sobre temes relacionats amb la seguretat durant els correfocs i les problemàtiques actuals de les colles de diables. Tot seguit es va inaugurar al hall de l’Ajuntament l’exposició ‘El món dels diables al Baix Camp’ amb parlaments del president del ball de diables de Cambrils –Jacob Gil- i l’alcalde de Cambrils –Robert Benaiges. A l’acte també hi va ser present el regidor de joventut i festes –Jordi Savall-. L’exposició recull vestimentes i altres elements festius de colles de diables de colles de la nostra comarca. L’acte va acabar amb l’encesa d’una traca davant l’ajuntament i un piscolabis refrigeri pels assistents.

Canvis de recorregut del correfoc

Les obres actuals dels carrers del nucli antic han fet variar el recorregut previst pel correfoc del proper dissabte dia 12 que començarà al Portal del Setge a les 9 del vespre. A la part final del correfoc s’evitarà passar per la Placeta de la Concepció fent les enceses de lluïment a la Plaça d’Espanya i acabant el correfoc al Passeig Albert. Altres actes programats pel proper disabte són: a les 17:30 h un Taller infantil sobre 'Flames i espelmes'  seguit d'una xocolatada per a tots els nens i nenes particiants. A les 19:00 una Tabalada pels carrers del barri antic amb tots els timbalers participants a la trobada. Finalment ben entrada la nit concert amb els grups 'Toquem fusta' i '48 hores'.

11 colles assistents

La Segona Trobada de Diables del Baix Camp comptarà amb les següents colles assistents: Ball de Diables d'Alforja, Ball de Diables de Duesaigües, Colla de Diables de la Selva del Camp, Ball de Diables de l'Hospitalet de l'Infant, Colla de Diables de Maspujols, Ball de Diables de Reus, Diables de Riudoms, Colla de Diables de Vandellòs, Colla de Diables de les Borges del Camp, Ball de diables d'Almoster i Ball de Diables de Cambrils Els Cagarrieres amb la Farnaca de Cambrils.

Comenta aquest article