Informació general

Els veïns del port no aconsegueixen cap reducció de les zones blaves al seu barri

Per Lluís Rovira i Barenys

Detall d'una pilona instal·lada davant de la plaça de mossèn Joan Batalla

La reunió mantinguda aquest passat dilluns entre quatre representants de l'associació de veïns del Port i l'alcalde no va servir per acostar cap posició respecte a les zones blaves. Recordem que els veïns del Port s'havien pronunciat per la retirada de totes les zones blaves del seu barri. Segons explicaven Montserrat Matas i Maria Morell a Revista Cambrils Diari Digital, "l'alcalde ens va tornar a dir que les zones blaves no es toquen i que nosaltres, els veïns, no ens ho mirem bé i que tenim altres alternatives".
Els veïns presents a la reunió van tornar a manifestar a l'alcalde la seva perplexitat davant la retirada de les zones blaves en alguns barris, com és l'Eixample Platja, i en altres no, "l'alcalde ens va dir que la retirada de les zones blaves en aquest barri no es devia a cap pressió veïnal, ens va dir que se n'havien donat compte ells mateixos que no era factible col·locar aquella zona blava en aquell barri. Nosaltres pensem que, tot plegat, és posar mals entesos entre les associacions".
En tot cas, els veïns reclamaven poder optar a comprar una targeta de temporada que els establiments comercials de la zona han tingut a l'abast per aparcar en zona blava a un preu de 160 euros. Segons Montserrat Matas, "l'alcalde ens va dir que aquestes targetes ja s'havien tret de la circulació. També ens va dir

Comandaments de les pilones

Un altre dels temes que està causant més maldecap als veïns del Port és el de les pilones que tanquen l'accés a una gran part del barri. Sobre aquesta qüestió van sortir de la reunió amb el compromís de l'alcalde de que l'Ajuntament donaria un comandament a cada veí de la zona, "segons ens va dir, la gent del Port ha d'anar a l'Ajuntament a recollir el seu comandament de manera gratuïta". Cal dir que fins ara, el comandament s'havia venut a 60 euros a la gent que tenien pàrquing dins la zona però que, segons els veïns, en disposaven molts dels comerços de la zona, "quan la regidora de Mobilitat ens havia promès que cap d'aquests comerços en tenia".

A banda, segons Matas, "l'alcalde ens va dir que les pilones mòbils i les fixes no són compatibles i que de cara a l'octubre vinent es retirarien. Va dir que les pilones mòbils són un fracàs total i tenen un cost de manteniment milionari".

Decepció veïnal

Després de la reunió amb l'alcalde, la percepció dels veïns del Port que hi van ser presents és de decepció, "quan es va formar l'associació de veïns ens van dir que comptaven amb nosaltres per tenir-nos al corrent de tot i resulta que quan demanem alguna cosa mai hi som a temps. Si reivindiques alguna cosa et diuen que potser tens raó però que ja no s'hi és a temps".

Comenta aquest article