Informació general

El nou tanatori ja és una realitat

Per Anna Fargas

Aspecte d'una de les sales del nou tanatori municipal

El nou tanatori municipal de Cambrils, ubicat al Nou Cambrils a la zona que hi ha al costat de la futura comissaria dels Mossos d'Esquadra, es va inaugurar ahir al matí. A l'acte hi van assistir Ricardo Molina –president del grup Mémora, empresa que ha realitzat les obres i durà a terme la seva gestió–, Emilio Berriatúa –director general del grup–, Robert Benaiges –alcalde de Cambrils–, Xavier Poch –delegat de Tarragona del grup Mémora– a més de la majoria de representants de l'equip de govern, els alcaldes de Constantí, Vinyols i els Arcs i la Selva del Camp i un bon nombre de públic.

Després de descobrir la placa commemorativa, la comitiva va visitar les instal·lacions del nou tanatori guiats per les explicacions de Xavier Poch. L'acte va finalitzar amb els parlaments de Ricardo Molina i Robert Benaiges a la sala polivalent de les instal·lacions, aquests parlaments i el piscolabis posterior van estar amenitzats per la música del trio Nessun Dorma.

Ricardo Molina va comentar que aquest "és un tanatori molt mediterrani ja que té una estructura molt oberta amb molta llum", també va explicar que el tanatori de Cambrils "és el nostre centre número 85 i la quarta i millor instal·lació que tenim al Baix Camp". Molina va voler destacar que tot i que el tanatori reportarà beneficis econòmics a Mémora, "no només treballem pels diners, una part important per nosaltres és ajudar la gent".

Per la seva banda, Robert Benaiges va confessar sentir-se "especialment feliç, perquè és un dels grans projectes del passat mandat". Benaiges va voler destacar que el nou tanatori municipal està ubicat en una zona "que està fent un canvi espectacular, amb la futura comissaria dels Mossos al costat, la remodelació de la caserna de la Guàrdia Civil, la zona esportiva, etc".

3 sales de vetlla i un ampli catàleg de serveis

El nou tanatori municipal,
que ha tingut un cost de 1.750.000 euros, s'ha construït en un termini de temps de 15 mesos i està pensat per una àrea d'influència d'uns 40.000 habitants entre Cambrils i localitats veïnes.

La seva superfície aproximada és de
1200 metres quadrats construïts, compta amb 3 sales de vetlla i un espai per una futura ampliació, una sala polivalent per a cerimònies de comiat, una zona de descans, un espai enjardinat, despatx d'atenció a les famílies, zona tècnica i de personal de servei, magatzem, garatge i zona d'aparcament.

Mémora oferirà en aquest tanatori els mateixos serveis que en la resta que gestiona: cerimònies civils, assistència psicològica, eco-funerals (urnes biodegradables, jardins específics per a l'espargiment de cendres, fusta certificada, etc), música en directe en els funerals i la conservació i custòdia d'ADN.

Mémora gestionarà el tanatori per un termini de 40 anys

L'explotació del tanatori municipal anirà a càrrec del grup Mémora per un termini de 40 anys. Mémora ja compta amb tres instal·lacions a la província de Tarragona a Vila-seca, Salou i les Borges del Camp. El grup és
líder en serveis funeraris a Espanya i Portugal, compta amb 133 funeràries, 82 tanatoris (20 a Catalunya), 12 crematoris i 24 cementiris. A més és un dels accionistes de Serveis Funeraris de Barcelona i Cementiris de Barcelona, compta amb un 49% del capital i actualment Mémora està participada en un 75% per Acciona i un 25% per Caja Madrid

Després d'aquesta inauguració Cambrils disposarà d'un tanatori municipal gestionat per Mémora i d'un altre tanatori d'una empresa privada, que fins aquest moment ha estat l'únic del municipi. En aquest sentit, Robert Benaiges va comentar que "l'ideal és que es posin d'acord les diferents empreses de gestió d'activitat funeraria que hi haurà ara a Cambrils, espero que en un futur la seu de tanatori sigui aquesta, entenc que és un problema de relacions entre empreses que són les que han de decidir que solucionar la situació".

Comenta aquest article