Societat

Es clouen els actes de la Festa Major de Sant Pere amb una gran participació popular

Per Lluís Rovira i Barenys

El Seguici Popular va recórrer, ahir al matí, els carrers del port

La Festa Major de Sant Pere ha desplegat tot un reguitzell d'actes populars i un seguit d'activitats per a tots els gustos i totes les edats.
Ahir, per primera vegada, s'estrenava el Seguici Popular per la Festa Major de Sant Pere. El seguici estava encapçalat pels Cagarrieres que anaven seguits de la Farnaca. Darrera d'ells, els Cop de Cap i els nanos i els gegants del Setge amb el gegantó Cabo Quiñones i els grallers de Tota l'Endenga. Al darrera, les autoritats i les pubilles i hereu. Tancava la comitiva una banda de música.
El seguici va sortir de la plaça del Pòsit i va recórrer una part dels carrers del port fins arribar a la plaça de l'Església poc abans de la Missa Major. Després de la missa van actuar els gegants, els nanos i la Farnaca.
Més tard es feia el tradicional dinar dels pescadors al Club Nàutic de Salou.

Per la tarda l'Agrupament Escolta Gent de Mar va organitzar unes cucanyes tradicionals que van culminar amb una cercavila pels carrers del port amb el grup d'animació La Companyia.

Les festes de Sant Pere es van cloure amb un concert d'havaneres a la plaça del Pòsit, a càrrec  del grup Els pescadors del Francolí.

Les revetlles

Com ja ve sent tradicional els darrers anys, la nit abans de Sant Pere es van fer dues revetlles, la tradicional i la jove. La revetlla tradicional es va fer a la plaça del Pòsit i va anar a càrrec de l'orquestra Costa Brava.
La revetlla jove, que es va celebrar a la platja del Regueral, va començar a la una de la matinada i es va allargar fins les sis. Enguany, les revetlles han aplegat més gent que mai.

Comenta aquest article