Societat

Nit de sarsuela a la plaça del Pòsit dins els actes de la Festa Major de Sant Pere

Per Redacció

Moment de la representació de Cançó d'amor i de guerra, ahir a la plaça del Pòsit

La plaça del Pòsit va acollir, ahir a la nit, la representació de la sarsuela "Cançó d'amor i de guerra" a càrrec de la companyia de Ferran Rigual, una representació emmarcada dins la Festa major de Sant Pere. El públic va respondre a la cita i va omplir, pràcticament, totes les localitats disponibles en una nit marcada per la retransmissió televisiva del futbol. L'obra de Rafael Martínez Valls es va representar en un escenari muntat a la mateixa plaça i amb els músics tocant a peu d'escenari.

Festa de l'Ormeig

La Festa Major de Sant Pere continua avui amb un dels actes recuperats els darrers anys, la festa de l'Ormeig, pesca tradicional a Cambrils, organitzada per l'Arjau-Vela Llatina de Cambrils. A partir de les 7 de la tarda i davant de la torre del Port s'iniciarà una cercavila fins al passeig de les Palmeres amb la xaranga La Farola al mateix temps que s'iniciarà la sortida de les embarcacions de vela llatina des del port cap a la platja de la riera d'Alforja. A la mateixa platja es farà la mostra d'oficis tradicionals i una demostració de diferents arts de pesca. Es clourà la tarda amb la subhasta del peix amb la Teca Teatre.

A partir de les 11 de la nit hi haurà ball-concert a la plaça del Pòsit.

Regates populars

Demà dissabte és el dia de les regates populars al port de Cambrils, a partir de 2/4 de 6 de la tarda. A banda, al matí hi haurà sardinada popular a la llotja de pescadors.
Per la nit, les revetlles. A partir de les 11, a la plaça del Pòsit, revetlla popular de Sant Pere amb l'Orquestra Costa Brava i a partir de la 1 de la matinada, a la platja del Regueral, revetlla jove amb els grups Loca histeria i La niña del exsurfista.

Cucanyes tradicionals

Diumenge, diada de Sant Pere, hi ha un extens programa d'actes que s'inicia amb el seguici popular previ a la Missa Major i que continua, per la tarda a la plaça del Pòsit, amb la recreació de les cucanyes tradicionals de Sant Pere a càrrec de l'agrupament Escolta Gent de Mar.
A les 8 del vespre, al parc del Pescador, hi haurà la presentació de la colla infantil del Ball de Bastons de Cambrils i a les 11 de la nit a la plaça del Pòsit, havaneres amb el grup Els pescadors del Francolí, que clourà els actes festius de Sant Pere.

Comenta aquest article