Esports

El camp de futbol estrena la nova gespa artificial

Per Lluís Rovira i Barenys

Alguns dels participants al partit inaugural entre Ajuntament i premsa
Després de poc més de dos mesos d’obres, l’Estadi Municipal ja ha estrenat la nova gespa artificial. Des de meitats del mes de novembre els diferents equips de futbol de la localitat ja han pogut trepitjar el nou terreny de joc i ja s’hi han començat a disputar els primers partits oficials. La gespa artificial que s’hi ha instal·lat permetrà un ús il·limitat i intensiu del terreny de joc amb un cost mínim de manteniment. La gespa natural que fins aquesta darrera temporada lluïa el terreny de joc només permetia un ús de 15 hores setmanals. Ara, amb aquest nou terreny de joc, l’Ajuntament a part de potenciar l’esport també vol promoure el turisme esportiu potenciant les estades esportives i el lloguer d’aquestes instal·lacions.

Cost de 510.000 euros

El cost total de les obres de remodelació del terreny de joc i el seu entorn ha estat de 510.000 euros, prop de 85 milions de pessetes. La substitució de la gespa i la cimentació del perímetre han tingut un cost aproximat de 480.000 euros. Això ha inclòs la col·locació de gespa artificial NXT d’última generació formada per dos tipus de fibra i una alçada de 60 mil·límetres. També inclou els accessoris, com les porteries, banderins, xarxes de protecció de fons, sistema automatitzat de reg mitjançant canons de darrera tecnologia i marcatge permanent del camp amb senyals per al marcatge de dos camps de futbol 7. També s’han instal·lat unes banquetes noves amb un cost de 4.100 euros, el marcatge del nom de l’Ajuntament i l’Àrea d’Esports sobre el lateral del terreny de joc, per 500 euros i queda pendent de col·locar la tanca perimètrica, que puja 22.000 euros, i el marcador electrònic, que té un cost de 4.000 euros.

§ Un partit entre Ajuntament i premsa inaugura l’estadi§

Polítics i personal de l’Ajuntament per una banda i premsa per l’altra es van enfrontar en un partidet de futbol que va servir d’estrena no oficial de la nova remodelació de l’Estadi. El partit, que es va celebrar el 14 de novembre, tenia l’al·licient de trepitjar per primera vegada la gespa artificial. D’entrada, el que més va sobtar va ser la gran quantitat de petits trossos de goma de cautxú que a part d’ennegrir força el terreny de joc no està compactada, la qual cosa esmorteeix força el bot de la pilota. Segons va comentar el regidor d’Esports, Jordi Savall, aquests trossos de goma s’han d’anar compactant amb el reg i el continu trepitjar dels jugadors. D’aquí a tres mesos s’ha de fer una nova aportació d’aquesta goma.

Guanya l’Ajuntament

L’equip de l’Ajuntament, format per polítics i treballadors del consistori, es va imposar a l’equip dels mitjans de comunicació per 4 a 1. Tot i perdre cal dir que l’equip dels mitjans de comunicació va dominar durant més de la meitat del temps de joc avançant-se fins i tot en el marcador. A les acaballes del partit, però, l’equip de l’Ajuntament va donar la volta al marcador. Abans de començar el partit es va fer dos sacades d’honor. L’una va anar a càrrec de Siscu Borràs, que durant molts anys ha estat un dels cuidadors de la zona esportiva municipal, i l’altra la va fer l’alcalde, Robert Benaiges.

Comenta aquest article