Informació general

El barri de l'Eixample viu el seu cap de setmana més festiu

Per Berta Ruiz

Moment de la cercavila del dissabte al matí en la que els veïns del barri, acompanyats pels gegants i nanos i d'una xaranga, van cap a l'Ermita

El barri de l'Eixample ha viscut durant tot aquest cap de setmana, el seu cap de setmana més festiu amb un programa carregat d'actes i activitats per a totes les edats i que han tingut un gran èxit de participació.

Aquest passat divendres al migdia es donava el tret de sortida amb una intensa tronada per assenyalar l'inici de les festes, i per la tarda, els alumnes de l'Escola Municipal de Música de Cambrils van oferir un actuació a l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer, com a acte de cloenda del curs. A la nit, els veïns del barri també van poder gaudir del cinema a l'aire lliure amb el Cinema al carrer i la projecció de la pel·lícula "Asterix als Jocs Olímpics".

L'endemà dissabte, la xaranga ampostina Suc d'Anguila omplia de música el barri amb la cercavila per recollir les pubilles i hereus del barri. Tot seguit, es feia la concentració de veïns per tal d'assistir a la missa a l'ermita de la Mare de Déu del Camí on, com és tradicional, es va fer l'ofrena dels tradicionals tortells. Durant tot el matí i migdia de dissabte, els veïns –socis del barri– van acostar-se a recollir els tortells i l'aperitiu –de vermut i patates–, mentre la xaranga animava la festa amb tots els veïns aplegats a la rambla.

El dissabte a la tarda hi va haver el parc infantil gratuït per a la canalla i, més tard, el concert a càrrec de l'orquestra La Dama Orquestra. A la nit, el pub Espantall va ser l'escenari d'un nou concert de la Nit Basic's amb l'actuació dels grups Melancomia i Devolución Zero. A la nit, també hi va haver l'actuació del grup de ball country No Potser i tot seguit, el ball de barri amb l'orquestra La Dama Orquestra.

Intensa jornada de diumenge

Durant la jornada de diumenge, el barri de l'Eixample va ser l'escenari de tot un seguit d'actes esportius, festius i populars. Al matí es va donar el tret de sortida a la multitudinària 27a Marxa Popular Cicloturista –organitzada per la Penya Cicloturista de Cambrils– i també es va celebrar el XX Trofeu d'Escacs Barri de l'Eixample, organitzat per la Unió d'Escacs de Cambrils.

Abans dels actes festius, els veïns i els participants a la Marxa Cicloturista van poder participar del tradicional esmorzar popular del barri amb xocolata amb coca o bé, amb pa torrat amb sardines a la brasa.

D'altra banda, les festes del Barri de l'Eixample van acollir ahir al migdia, un any més, la celebració del dia universal de la sardana amb una ballada de sardanes, organitzada pels Amics de la Sardana de Cambrils a l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer.

El diumenge a la tarda es va celebrar el festival infantil amb la companyia La Mascarada i, més tard, la representació de l'acte d'homenatge al soci amb l'espectacle Le Cirque de l'Alegria al Palau Municipal d'Esports.

L'Eixample encara estarà guarnit de festa uns dies més. De fet, avui mateix a la nit, es farà la tradicional revetlla de Sant Joan amb l'orquestra Europa.

Comenta aquest article