Informació general

Els comerciants i restauradors de l'avinguda de la Diputació demanen que es retiri el nou carril bici

Per Lluís Rovira i Barenys

Parada de bus al costat de dues terrasses de bars, a l'avinguda de la Diputació

Els establiments comercials i de restauració del tram de l'avinguda de la Diputació comprés entre el Club Nàutic i el Pi Rodó han demanat a l'Ajuntament que rectifiqui i torni a posar els aparcaments a la zona de la platja del Regueral en comptes del carril bici.
La setmana passada es va fer una recollida de signatures entre els propietaris dels establiments i el passat divendres a la tarda dos dels representants d'aquesta zona es van reunir amb la regidora de Mobilitat, Laura Forcadell, per a demanar-li la retirada del carril bici i la restitució dels aparcaments. Les signatures, unes 26 en total, anaven acompanyades per una carta que sota el títol de "Carril bici, a quin preu?" asseguraven que aquesta mesura portarà la ruïna als negocis de l'avinguda de la Diputació.

En el text de la carta els signants diuen que no s'oposen al carril bici, "però s'hauria de fer al passeig com està a tot el municipi i no a costa de la supressió de l'aparcament. Si es segueix endavant amb la col·locació del carril bici el mal als negocis de la zona és irreparable ja que moltes vegades els nostres clients no poden accedir fàcilment a les nostres botigues, bars, restaurants o supermercats".

Parada d'autobús i contenidors d'escombraries

Jordi Solé, del restaurant Lo Café de la Maite, és un dels impulsors d'aquesta recollida de signatures. Solé es mostrava decebut després de la reunió mantinguda amb la regidora, "ja ens ha dit que no es traurà el carril bici. Li hem dit que, al menys, tregui la parada del bus que dóna al costat de les terrasses dels bars. Moltes vegades l'autobús es queda en marxa a la parada durant una bona estona i el fum de tub d'escapament va directe a la gent que està a la terrassa". Segons Solé, la regidora es va comprometre a anar-ho veure

Els signants de la carta han fet notar, a més, que l'eliminació dels aparcaments al costat del passeig del Regueral ha suposat que la parada de l'ambulància, al costat del lloc central del serveis de Socorrisme a les platges, s'hagi hagut de posar a l'altra costat de carrer amb l'inconvenient que pot suposar en el cas d'alguna emergència.

I la supressió dels aparcaments, a més, ha significat l'eliminació d'un parell de punts de recollida d'escombraries a l'avinguda del Regueral. Això suposa, segons Jordi Solé, que s'hagin de recórrer uns 300 o 400 metres amb les escombraries per a trobar un contenidor als carrers del darrera.

Comenta aquest article