Informació general

Els veïns del Barri Antic faran una recollida de signatures en contra de la zona blava

Per Lluís Rovira i Barenys

Tram del passeig Albert que s'ha tornat a pintar de blanc

L'Associació de Veïns El Portal, del Barri Antic de Cambrils iniciarà una recollida de signatures entre els veïns i usuaris d'establiments del barri, en contra de les zones blaves. Així es va decidir a l'assemblea de veïns que es va fer ahir al vespre al Centre Cultural. La recollida de signatures es farà de manera metòdica. Set dels veïns presents a l'assemblea es van presentar com a voluntaris per a passar a recollir les signatures per tot el barri, casa per casa. A banda, els establiments comercials i de restauració del Barri Antic disposaran d'uns altres fulls per a signar destinats a les persones que no viuen al barri però que en són usuaris.

En l'assemblea d'ahir es va fer palesa la decepció dels veïns per la discriminació que l'Ajuntament ha fet entre els diferents barris de Cambrils, mentre que a uns els ha retirat les zones blaves a d'altres no els ha fet cas. Un membre de la junta del barri argumentava que a la Parellada se'ls havia retirat les zones blaves ja que ningú havia dit que en volia. Aquest argument va ser rebatut per una veïna que va dir que la presidenta d'una de les associacions de comerciants, que agrupa els comerços del Barri Antic, Pallissa i Parellada, s'havia manifestat a favor de les zones blaves amb la qual cosa l'Ajuntament segueix un criteri arbitrari.

Els veïns se senten enganyats ja que tal com va dir una de les assistents a l'assemblea, "per fer els carrers de vianants al barri ens van preguntar l'opinió dels veïns, per què l'Ajuntament no ho ha fet ara amb les zones blaves?".

"Com si fossim delinqüents"

El president de l'Associació de Veïns El Portal, Eleuteri Pinyol, va fer una explicació de la reunió conjunta de les quatre associacions de veïns amb l'alcalde, el passat divendres 13 de juny, "ens van rebre com a delinqüents ja que hi havia dos policies a la porta esperant-nos i d'altres comandaments de la policia vigilant els nostres moviments. La nostra intenció només era parlar amb l'alcalde i entrar al registre municipal l'oposició dels quatre barris a la imposició de les zones blaves. El més xocant és que quan demanem més reforç policial pel barri ens diuen que no hi ha prou policies i el dia que anem a l'Ajuntament a parlar n'hi ha un munt esperant-nos". Pinyol també va explicar els moments inicials de l'arribada a l'Ajuntament quan se'ls va dir d'entrada que l'alcalde no hi era i que minuts després el van veure que treia el cap per un passadís de l'Ajuntament

Referents a la zona blava del passeig d'Albert, Pinyol va explicar que l'alcalde els havia dit que no es posaria en marxa fins que no s'acabin les obres dels carrers del Barri Antic. Pel que fa a la retirada de les zones blaves, segons va dir Pinyol, "l'alcalde ens va dir que no, ens va anar repetint que les zones blaves són un bé pels veïns".

Es torna a pintar de blanc un tram del passeig d'Albert que s'havia pintat de blau

La setmana passada es va repintar de blanc un tram del passeig d'Albert que els dies anteriors s'havia pintat com a zona blava. El tram rectificat correspon a la part del passeig d'Albert del costat de l'Escola de Música, que corresponen a unes 20 places de pàrquing, aproximadament. Segons van explicar els membres de la junta de l'associació, la regidora de Mobilitat, Laura Forcadell, els havia dit que l'empresa que s'encarrega de pintar s'havia equivocat.

Comenta aquest article