Informació general

La cambrilenca Eva Gil rep una menció especial en el Concurs d'Insígnies de Mestres Artesans

Per Anna Fargas

 
 
 A dalt, Eva Gil a la seu de la Revista Cambrils. A sota, maqueta i esbós de la peça de Gil que ha rebut la menció especial.
Eva Gil Caballé ha rebut una menció especial del 3er Concurs d'Insígnies de Mestres Artesans per al disseny i producció de la insígnia que s'entrega anualment als artesans catalans guardonats amb el diploma de Mestre Artesà. El concurs està organitzat per Artesania Catalunya i l'Escola Llotja de Barcelona.

La cambrilenca és estudiant de primer del Cicle Formatiu de Grau Superior de Joiera Artística a l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona i anteriorment ja havia realitzat un monogràfic de joieria. En el concurs han participat els alumnes de l'Escola Llotja de Barcelona i aquest any, com a escola convidada, han pogut participar els alumnes de l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona.

En el concurs es van presentar 20 peces artesanes, i els premis es van dividir en un primer dotat amb 500 euros, un segon dotat amb 250 euros i tres mencions especials, entre les que es troba la menció a la peça d'Eva Gil. Cal destacar que Gil ha estat l'única alumna de l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona que ha obtingut un premi.

La peça que va realitzar Eva Gil per al concurs està feta amb plata i té forma circular ja que, tal i com va explicar Gil en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, "significa el cicle de la vida"; i mitjançant un calat es dibuixa una empremta digital, insígnia del Centre d'Artesania de Catalunya.

Comenta aquest article