Informació general

Les obres de millora de la cava de les Quecles podrien estar enllestides el proper mes d'octubre

Per Berta Ruiz

La plaça de Federico Garcia Lorca, a una de les entrades del Nou Cambrils, està aixecada per les obres

Les obres de millora de la cava de les Quecles, al Nou Cambrils segueixen a bon ritme. El regidor d'Espai Públic, Paisatge i Medi Ambient ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital l'estat actual d'aquestes obres, que donaran una major seguretat a les zones urbanitzades i disminuiran el risc d'inundació que existia fins al moment.

Segons ha explicat Joan Mas, el projecte de millora de la cava és un projecte que restava pendent des de feia anys, ja que era un problema històric a resoldre. Un cop l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va donar el seu vistiplau, es van iniciar els treballs, que contemplen l'arranjament d'un total de 654 metres de cava, tot respectant els serveis existents, les edificacions i les propietats privades, així com l'ampliació de la seva capacitat de desguàs. Les obres es van estructurar en sis fases. Segons va explicar Mas, la primera d'aquestes va consistir en l'arranjament de la cava en el seu darrer tram, el que desemboca a la riera d'Alforja, situat just a l'alçada de la plaça de la Palmera.
Ara segueixen els treballs en tot el tram que travessa el barri de Nou Cambrils, des del punt més baix de la cava i pujant fins a l'altre extrem de la cava. Tot i el bon ritme que estan seguint les obres, Joan Mas també va explicar que en el transcurs de les obres han sorgit alguns problemes pel que fa a alguns serveis com telefonia i electricitat –que s'han hagut de desviar– i això ha fet que s'endarrereixi una mica l'obra i també es modifiqui el pressupost.

Està previst que les obres puguin estar totalment enllestides cap al mes d'octubre.

Comenta aquest article