Informació general

S'enllesteix la instal·lació del carril bici al costat del passeig del Regueral

Per Berta Ruiz

Aspecte del nou carril bici ahir a la tarda

L'Ajuntament està enllestint aquests dies els darrers treballs del nou tram de carril bici –que va des del Club Nàutic fins al Pi Rodó– i que va paral·lel a tot el passeig del Regueral. Aquest carril bici ocuparà l'espai d'aparcament en zona blava que fins ara hi havia en aquest espai i que s'ha traslladat als carrers propers del barri del Regueral.

Aquests dies s'està treballant en la instal·lació d'aquest carril, tot i que de moment, serà provisional. Ara s'ha pintat amb pintura vermella l'espai que abans es destinava a l'aparcament de vehicles, a tocar del passeig. També es pintaran totes les marques viàries horitzontals. Per separar el carril de circulació amb els vehicles també s'instal·laran pilones de plàstic. I passat l'estiu, cap el mes d'octubre, s'iniciaran les obres de construcció del carril que s'integrarà amb el passeig de vianants. El passeig de vianants continuarà tenint l'amplada actual i el carril bici s'hi afegirà al costat. Segons va explicar ahir el regidor d'Espai Públic, Paisatge i Medi Ambient, Joan Mas, a Revista Cambrils Diari Digital, la decisió d'instal·lar un carril bici en aquest tram de passeig ha vingut motivada per diverses qüestions, "per la gran afluència de bicicletes durant tot l'any i també, perquè en diverses ocasions es van produir accidents per l'atropellament de les bicicletes a vianants que caminaven pel passeig".

La instal·lació del carril bici també ha afectat les parades dels taxis i dels autobusos. La parada de taxis s'ha ubicat en paral·lel al barranc del Regueral, davant de l'hotel Rovira, i la parada dels autobusos està ara just al davant d'on estava fins ara.

Més quilòmetres de carril bici


Segons Joan Mas, l'Ajuntament segueix amb la línia engegada fa uns anys de projectar l'adequació de carrils bici a tots els nous passejos i vies que es construeixen, es va decidir tirar endavant la instal·lació d'un espai per a la circulació de bicicletes en aquest passeig, ja que és un dels més transitats per vianants i bicicletes, especialment durant la temporada d'estiu. Segons explicava Joan Mas, "Cambrils és una de les ciutats que compta amb més quilòmetres de carril bici", i amb aquesta actuació es completa un dels pocs trams que faltaven a la façana marítima

Carril bici al passeig de les Palmeres

Un dels trams del litoral que falta per completar la instal·lació del carril bici és el tram del passeig de les Palmeres. En aquest espai l'Ajuntament està debatent dues alternatives, una amb el carril bici col·locat al límit del passeig amb l'accés a la platja i l'altra, per la vorera que hi ha sota el parc del Pescador i que enllaçaria amb el tram de carril bici que baixa pel costat de la riera d'Alforja.

Comenta aquest article