Informació general

34 estudiants de Cambrils reben els premis literaris Miquel Martí i Pol de poesia i Manuel Vázquez Montalbán de prosa

Per Anna Fargas

Salvador Matas, Robert Benaiges i els alumnes premiats ahir a la tarda al Centre Cultural

La 5a edició dels premis literaris Miquel Martí i Pol de poesia i Manuel Vázquez Montalbán de prosa es van entregar ahir a la tarda al Centre Cultural. Aquests premis van dirigits als alumnes, des d'educació infantil fins a batxillerat i cicles formatius, de tots els centres escolars de Cambrils.

L'acte va ser presentat per Salvador Matas –regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació–, Robert Benaiges –alcalde de Cambrils– i Manuel Ortega –cap de l'Àrea d'Educació de l'Ajuntament–, que van entregar 34 premis, entre guanyadors i accèssits. A cada premiat se li va atorgar un diploma, 10 llibrets amb tots els poemes i narracions dels guanyadors i els accèssits i un val regal de la llibreria Galatea. Cal destacar que la sala d'actes del Centre Cultural es va omplir d'alumnes i familiars que van voler acompanyar els premiats a l'hora de recollir el diploma.

El jurat d'aquesta 5a edició va estar format per, Salvador Matas com a president, Maria Segura i Maribel Martí –professores del CEIP Guillem Fortuny–, Rosa Alòs –professora del CEIP Cambrils–, Rosa Gil i Carme Vera –professores del CEIP Joan Ardèvol–, Vicenç Sanroman i Cori Cirera –professors del Col·legi Vidal i Barraquer–, Isabel Romero –directora del CEIP Marinada–, Júlia Cozar –professora del CEIP Mas Clariana–, Ester Barceló –directora del CEIP Cambrils IV–, Neus Bosquet –directora de l'IES Ramon Berenguer IV–, Neli Queral –professora de l'IES Cambrils–, Ester Salas i Isabel Castro –directora i professora de l'IES La Mar de la Frau respectivament–, Ramón García Mateos –professor i poeta–, Rosa M. Fusté –directora de la Biblioteca Municipal– i Raquel Lozano –directora de Ràdio Cambrils–.

Edició d'un llibret amb tots els premiats

Igual que en altres ocasions, aquest any també s'ha editat un llibret amb tots els poemes i narracions guanyadores i els accèssits. En aquest llibret també es mostren les idees plàstiques dels premiats més petits on han barrejat poesia i dibuix. En l'edició es poden trobar poemes i narracions tant en català com en castellà i es pot observar varietat d'estils i l'enorme imaginació dels estudiants, alguns dels escrits fan ús de temàtiques molt quotidianes i de llenguatge planer i d'altres utilitzen un estil molt més estudiat.

Aquests llibrets es repartiran per les biblioteques dels centres participants. 

Comenta aquest article