Informació general

Les "Transformacions" més artístiques i creatives dels alumnes de sisè del municipi ja es poden veure al Parc del Pinaret

Per Berta Ruiz

Imatge de grup amb bona part dels alumnes participants en el taller "Transformacions"

El Parc del Pinaret és des d'ahir, l'escenari que acull la mostra del tercer taller "Transformacions", dins del Programa de Creativitat i Expressió que anualment ofereix el departament d'Educació als diferents centres de primària del municipi.

En l'edició d'enguany, des del 2 de juny i fins al passat dia 13, prop de 275 alumnes de sisè de primària del CEIP Marinada, CEIP Joan Ardèvol i CEIP Cambrils han participat en aquest taller que es va dur a terme a les instal·lacions a l'Aula Verde del Parc del Pinaret, i que va ser impartit per Pere Estadella –especialista en art plàstic– i Jordina Ros –especialista en art dramàtic–. De fet ahir mateix al matí, i amb la presència del regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació –Salvador Matas– s'obria oficialment aquesta mostra artística, que inclou diferents treballs i creacions plàstiques repartides per tot el parc. Salvador Matas valorava molt positivament aquesta proposta i es mostrava molt satisfet de que, "totes les escoles puguin participar en aquest taller creatiu, i que els alumnes siguin els protagonistes de les seves capacitats creatives".

En cada edició els alumnes desenvolupen les seves creacions amb diferents materials i suports entorn un mateix tema central. Enguany, el tema protagonista és l'art contemporani. Sobre aquesta base, es poden trobar al Parc del Pinaret murals pintats amb pintures, màscares i caretes que formen una escultura i d'altres propostes com grans plafons amb personatges dibuixats, fruit de la lliure creativitat de tots els alumnes participants.

D'altra banda, i també seguint amb la línia d'altres anys, enguany també s'ha realitzat un vídeo on es mostra tot el procés i tots els treballs realitzats durant els dies d'activitat. En aquest, es poden veure a les diferents classes d'alumnes com creen, com pinten, com es mostren artísticament i expressivament. Els diferents vídeos es van poder veure ahir a les instal·lacions de l'Aula Verda. A més, durant aquesta festa d'inauguració, tots els alumnes participants van poder fer una passejada pel Parc per veure tota la mostra artística i finalment van poder esmorzar tots plegats.

La mostra es podrà visitar al Parc del Pinaret fins al proper 30 de juny.

Comenta aquest article