Informació general

El veïns del Barri Antic, Port, Pallissa i Regueral diuen no a la imposició de les zones blaves

Per Lluís Rovira i Barenys

Representants de les quatre associacions de veïns en el moment que demanaven per parlar amb l'alcalde, el passat divendres al migdia

Representants de les associacions de veïns del Barri Antic, del Port, de la Pallissa i del Regueral van signar un escrit conjunt mostrant el seu "rebuig total a la imposició de zones blaves" als seus barris i el van entrar al registre de l'Ajuntament, el passat divendres a quarts de dues del migdia. D'aquesta manera, les associacions de veïns d'aquests quatre barris expressen la seva opinió, de manera pública, sobre aquesta qüestió. Els representants d'aquestes quatre associacions havien decidit aquesta actuació en una reunió celebrada el passat 10 de juny.

Presència policial

Una dotzena de veïns corresponents a aquests quatre barris van formalitzar l'entrega d'aquest escrit. A banda, després d'uns moments d'incertesa al vestíbul de la Casa de la Vila, l'alcalde va rebre a quatre veïns, un representant de cadascuna de les quatre associacions. Cal dir que dos agents de la Policia Local, a més d'alguns dels comandaments d'aquest cos, van vigilar de prop, durant una bona estona, els moviments dels veïns al vestíbul de l'edifici consistorial tot i que en cap moment els veïns s'havien plantejat aquest acte com una manifestació reivindicativa i van anar en tot moment amb actitud pacífica.

Una hora de reunió

Després d'una hora de reunió, els veïns van sortir amb el compromís de l'alcalde que no es posarien en marxa aquestes noves zones blaves fins que no s'habilitin les zones d'aparcament alternatives en diferents solars. Els representants de les associacions de veïns van acordar celebrar assemblees amb els seus veïns per tal de prendre alguna determinació al respecte.

Pel que fa al barri de la Pallissa, el tema de les zones blaves ha servit per a reactivar l'associació de veïns que des de feia uns quants anys estava inactiva. Benjamín Alonso, tresorer d'aquesta associació, explicava que la reactivació ja és un fet i que ja tenen previst el dia de la celebració de l'assemblea de veïns per tal de refer la junta.

D'altra banda, tant el president de l'associació de veïns el Portal del Barri Antic, Eleuteri Pinyol; com de l'associació de veïns del Barri antic del Port, Montserrat Matas; com Leonardo Roca, de l'Associació de Veïns del Regueral es mostraven disconformes en la versió donada pel govern municipal donant a entendre que es tenia el consentiment de les associacions de veïns per a la implantació de les zones blaves.

Comenta aquest article