Informació general

La Fira del Cavall clou amb èxit de participació i organització tot i la vaga de transportistes

Per Anna Fargas

Moment de l'espectacle del Club Hípic "Sa Creueta" de Menorca

Els darrers actes de la Fira del Cavall van patir una serie de canvis provocats per la vaga de transportistes, tot i això la majoria dels actes es van poder celebrar amb total normalitat i el públic assistent va poder gaudir de la fira fins l'últim moment.

S'avança el concurs Morfològic per por a la vaga de transportistes

La vaga de transportistes que s'espera per aquests dies va provocar que, per por a no poder transportar els cavalls entre diumenge i dilluns, s'acordés avançar les proves del concurs Morfològic i finalitzar-les el dissabte. De totes maneres l'entrega de premis es va realitzar el diumenge, però sense els cavalls.

L'entrega de premis i el darrer espectacle es van desenvolupar amb normalitat

El diumenge, tot i la falta de molts dels cavalls, va transcórrer amb normalitat, així durant el matí es va realitzar la jornada d'equinoteràpia a càrrec de Belén Hernández, instructora d'equitació terapèutica titulada per la FEE, on hi van participar els membres del Gripau Blau i d'altres persones amb algun tipus de disminució. I, posteriorment, es va realitzar l'entrega de premis del concurs.

La directora general d'Agricultura, Ramaderia i Innovació del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) –Rosa M. Cubel i Muñoz–  acompanyada de l'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, va ser l'encarregada de realitzar aquesta entrega de premis, i prèviament va visitar les instal·lacions de la fira, escortada pels cavalls de Sa Creueta que li van fer un passadís durant bona part del seu recorregut.

Pel que fa als premiats, cal destacar que la Yeguada La Troyeta va obtenir dos dels premis, el premi pel seu cavall "Cariñoso LXXVII" com a campió absolut de Funcionalitat, i el premi al Millor Criador. Altres premis que es van atorgar van ser al Millor Exemplar nascut a Tarragona per "Romera" de la Yeguada Boni e Hijos, al Millor Presentador per Manuel Vera i el premi a la Millor "Ganaderia" per la Yeguada Can Maynou.

Espectacle amb el Club Hípic "Sa Creueta" i les hípiques de Tomàs Santiago i Antonio Santiago

Durant tres dies el públic assistent va poder gaudir de l'espectacle ofert pel Club Hípic "Sa Creueta" de Menorca i per les actuacions de les hípiques de Tomàs Santiago i Antonio Santiago. Un espectacle on es va combinar la demostració de la tècnica i l'elegància amb l'espectacularitat d'algun dels moviments. Durant l'actuació es van poder veure 12 cavalls en escena i va cloure amb una actuació final per part dels cavalls de "Sa Creueta" on es va fer participar al públic assistent d'una petita mostra de la seva festa a Menorca.

Comenta aquest article