Informació general

Els veïns del Port també es mostren en desacord per la implantació de les zones blaves

Per Lluís Rovira i Barenys

La sala d'actes del centre Les Basses va omplir-se de veïns durant la reunió del passat divendres

La sala d'actes del Centre Les Basses es va quedar petita per encabir la gent que va assistir a la reunió de veïns convocada per l'Associació de Veïns del Port el passat divendres al vespre. El tema de la implantació de noves zones blaves al barri així com els inconvenients que comporta pels residents la conversió dels carrers en zones de vianants van capitalitzar la reunió.

"No ens van convocar per a parlar de zones blaves"

Segons va explicar la presidenta de l'Associació de Veïns del Port, Montserrat Matas, la regidora de Mobilitat, Laura Forcadell, havia dit al darrer ple que s'havia demanat l'opinió a totes les associacions de veïns afectades per la implantació de les zones blaves, "a nosaltres no ens van convocar, des de l'Associació de Veïns ningú ha dit que volem zones blaves al barri", va dir Matas. Cal dir que s'esperava la presència de la regidora de Mobilitat a la reunió de veïns tot i que, finalment, no va comparèixer. A la reunió també hi havia representants de les associacions de veïns del Barri Antic i del Regueral. Els representants d'aquestes dues associacions van dir que no se'ls hi havia preguntat si volien zones blaves, "ens van avisar que es posarien i ja està". El representant del Regueral va precisar, a més, que havien estat ells qui havien demanat per a parlar amb l'Ajuntament.

Montserrat Matas va remarcar que l'associació de veïns del Port vol tenir els mateixos avantatges que puguin tenir les altres associacions de veïns de Cambrils. Segons va manifestar un veí, "és discriminatori i injust que a Cambrils uns paguin zona blava davant de casa seva i d'altres no".
Després d'escoltar diferents opinions es va prendre l'acord d'assistir a la reunió que es farà demà al Barri Antic amb d'altres associacions de veïns afectades per zones blaves i prendre un acord d'actuació conjunt.

Comandaments de les pilones per a tothom

La posada en marxa de les pilones que tanca l'accés al barri en unes determinades hores va ser un altre dels temes destacats en la reunió d'aquest passat divendres. Les pilones deixen pas des de les 2 de la matinada fins a 2/4 d'1 del migdia. La resta d'hores estan tancades. Sobre aquesta qüestió va sorgir un debat en el que els veïns van manifestar la seva queixa per les dificultats d'accedir en vehicle al barri en casos puntuals d'haver de fer una descàrrega o per l'accés dels serveis d'emergències. Referent a aquest darrer punt, recentment s'ha produït algun problema important per a que una ambulància pogués accedir al domicili d'un veí.
Els veïns reclamen un comandament per a poder obrir les pilones i aquesta decisió es farà arribar a la regidora de Mobilitat.

Neteja del barri

La presidenta de l'Associació de Veïns del Port també va repassar els temes tractats en la darrera visita al barri feta amb el regidor d'Espai Públic Joan Mas. Entre les problemàtiques a solucionar al barri hi ha el dels estornells de la plaça de mossèn Batalla que ho embruten tot, les caixes de la Fecsa de la travesia Àncora que algú les destrossa de manera continuada i les rajoles trencades del nou paviment de les zones  de vianants.

Els veïns es queixen que els carrers estan molt bruts. Montserrat Matas va dir que l'Ajuntament els havia assegurat que cada dia es passava a netejar els carrers del port. Alguns dels veïns també es van queixar dels horaris de recollida d'escombraries i per la insuficient capacitat que tenen, sobretot en les èpoques d'estiu.

En un altre ordre de coses, els veïns van dir que no coneixien els policies del seu barri.

Comenta aquest article